23948sdkhjf

Städab i nya händer

Serviceföretaget Pima har förvärvat städföretaget Falkenbergs städ AB, varumärket Städab, med kontor i Falkenberg. 

Säljer Städab gör Helene Sandin och Lizette Andersson och affären slutfördes i slutet av november. Nu räknar Pima med att stärka närvaron i Halland och Västra Götaland.

– Städab är ett fint och välskött företag som vi ser stor potential i. Vi känner att vi kan tillföra den expertis och kompetens som krävs för att fortsatt driva och ta verksamheten till nästa nivå. Förvärvet kommer även stärka vår redan etablerade närvaro i regionerna vilket är en trygghet för kunder och medarbetare, säger Kari Vihtari, vd för Pima i en kommentar.

Städab grundades 1986 och har utgått från basen i Falkenberg men på senare år har kundportföljen utökats och leverans av lokalvård, fastighetsservice och tjänster som kaffemaskiner, fruktkorgar och vaktmästeri sker numera även till kunder i Halmstad, Varberg, Kungsbacka och Göteborg.

– Det kändes viktigt för oss att hitta ett större och etablerat företag i regionen som köpare. Att företaget kan komma in och skapa en trygghet och utvecklingsmöjligheter för de anställda. Pimas långa branscherfarenhet, höga servicekänsla och innovationskraft med hållbarhetsfokus är något som gör att vi har ett stort förtroende för deras vidare förvaltning av verksamheten, säger Helene Sandin och Lizette Andersson, ägare av Städab.

Familjeföretaget Pima grundades 1978 och levererar auktoriserad och ISO-certifierad lokalvård och FM-tjänster till privata kunder och företaget samt offentlig verksamhet i Sverige. Bolaget med dotterbolag sysselsätter idag 400 medarbetare.

– Vi är väldigt glada att få driva Städab vidare i samma god anda som tidigare. I och med förvärvet kan vi utveckla, samordna och effektivisera verksamheten i regionerna. Vi välkomnar nya medarbetare som följer med över till PIMA-koncernen och ser fram emot ett gott samarbete med alla nya kunder, säger Samuel Jönsson, operativ chef  hos Pima i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109