23948sdkhjf

Städarna Kalmar förvärvar Ungdomsstäd

Städarna Kalmar har förvärvat Ungdomsstäd av grundaren Leopold Huber. Ungdomsstäd har sedan 2017 givit ungdomar, och senare även vuxna, en chans att komma in på arbetsmarknaden i Kalmar.

— Det här förvärvet betyder mycket för oss. Både sett till medarbetare och kunder blir vi nu dubbelt så stora och även det näst största hemservicebolaget i Kalmar. Vi tror att det möjliggör för oss att bli ännu större, skapa fler arbetstillfällen och skapa möjligheter till fler som inte alltid haft så lätt att komma in på arbetsmarknaden. Vi har medarbetare från flera olika kulturer och delar av världen och ser nu fram emot att växa än mer, säger Emma Ljungar, vd för Städarna Kalmar.

Ungdomsstäd har  i dag14 medarbetare och en omsättning på drygt 7 miljoner kronor.

— Jag vill se möjligheterna och potentialen som finns i människor. Tror mycket på att satsa på personalen först, det gör det också lättare att hitta kunder. Vi har jobbat på att vara en attraktiv arbetsgivare, genom att ge bra löner, villkor och att visa att vi bryr oss om våra anställda. Vi hade flyt med att få in bra städare från början, som har stannat kvar och hjälpt oss att växa organiskt genom att själva tipsa personer om att jobba hos oss, säger Leopold Huber, grundare av Ungdomsstäd.

Leopold Huber startade upp Ungdomsstäd med målet att få fler ungdomar i arbete men numera arbetar städare i alla åldrar i bolaget. Till våren tar han examen från en programmeringsutbildning vilket rimmade väl med att sälja bolaget.

— Det är blandade känslor att sälja bolaget, men känns mycket bra och tryggt att det är till Städarna. Jag är glad över att alla våra städare följer med till Städarna och jag kommer finnas med under en period i övergången för att stötta upp att personalen från Ungdomsstäd känner sig trygga med förändringen. Förvärvet har även arbetsmiljömässiga fördelar i att våra städare nu kan ta del av Städarnas rutiner i att ha kvar städmaterial hos kunderna. För våra kunder är det också en fördel att de nu kan ta del av Städarnas app för bokningar, säger Leopold Huber.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079