23948sdkhjf

MTR fortsätter robottester – Kärcher nästa aktör

Nyligen kunde Rent i ett större reportage berätta att MTR Facility Management är i full färd, och för sjätte gången, med att testa robotar i Stockholms tunnelbana och i pendeltågstrafiken. Sedan i somras testar aktören Ecobots robotar och MTR räknar med att gå live med städrobotar under våren 2023. I ett led att ta tekniken vidare testar aktören nu även sedan i mitten av november  en städrobot från Kärcher, Kira, i Stockholms tunnelbana.

Roboten, Kira B 50, är nylanserad är en helt autonom kombiskurmaskin som enligt tillverkaren är lämplig för golvrengöring för både begränsade utrymmen och över stora områden

– Vår städrobot Kira har samma rengöringsteknik som i våra övriga skurmaskiner vilka vi utvecklat och förfinat under många decennier. Vi känner oss trygga med att kunna lova ett rent resultat. Rengöringen måste kunna utföras på ett tryggt och säkert sätt och därför har vi låtit DEKRA certifiera roboten i enlighet med EU-direktiv. Omgivningens integritet och IT-säkerhet är väldigt viktigt för oss, all datahantering för Kira följer GDPR-lagstiftningen. Vi har även låtit ett externt företag göra penetrationstester enligt marknadsnorm för att förhindra att någon kan ta över kontrollen över enheten, eller komma över data som den sänder, säger Daniel Melin, produktchef på Kärcher.

Roboten kan användas på olika underlag och kan också hantera grus, fimpar och annat löst skräp tack vare en separat sopsortering och tar hänsyn till passerande fotgängare genom en integrerad laserscanner, 3D-teknik och ultraljudssensorer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
CWS Sweden ökar närvaron i Norrland genom förvärv av Kem-Man
Åtal i städhärva
Ny vd för Städarna i Jönköping
Riksbyggen utvidgar marknadsområden
Lifeclean avser göra riktad emission
Han blir ny vd för Hako
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.125