23948sdkhjf

Elis kammar hem Helsingborgs stads miljöpris 2022

Elis Textil Service är en av årets vinnare av Helsingborgs stads miljöpris 2022 som delas ut årligen till en eller flera aktörer som gjort en insats för klimatet eller miljön och hjälper till att lyfta klimatfrågan

Förutom Elis prisades Helsingborgarnas klimatavtal. Elis prisas för att aktören enligt juryn prioriterar klimatet i hela sin verksamhet och visar att det går att förena miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Därtill lyfter juryn fram att Elis använder eldrivna lastbilar i leveransen och var även ett av de första företagen att skriva under Helsingborgs klimatavtal med målet att vara klimatneutrala 2030.

Varje dag låter vi sunt förnuft och vetenskap guida oss i allt vad vi gör för att hela tiden utvecklas, förbättras, minska vår energiförbrukning och förlänga livslängden på våra textiler. Att vi får den här utmärkelsen blir ett kvitto på att det vi gör spelar roll, säger Betty Rosenlind, platschef hos Elis Textil Service i Helsingborg.

Vinnarna presenterades under näringslivsträffen HBG Frukost den 22 november.

Juryns motivering lyder;

Elis Textil Service är en föregångare inom företagsvärlden med en cirkulär affärsmodell för hur textilier kan återvinnas eller återanvändas. Företaget är en sann inspiratör för vår tid och inte minst för textilbranschen som har stora utmaningar inom textilåtervinning och avfall. Elis visar på att det går att förena en miljö-, social- och ekonomiskt hållbar utveckling inom sin verksamhet genom att arbeta mot de skarpa cirkulära och klimatneutrala mål de satt för 2030. De har tydliga mål som är kopplade till hälsa, säkerhet och jämställdhet för att förbättra arbetsmiljön för alla anställda i hela leverantörskedjan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094