23948sdkhjf

Ska accelerera utvecklingen av datadriven fastighetsförvaltning – får draghjälp av Ramboll och Hydda

Ramboll och Hydda investerar gemensamt i svenska proptechbolaget Estate Logs, som erbjuder kunder en digital plattform som möjliggör effektiv och kvalitetssäkrad daglig drift av en fastighet.

Ramboll blir delägare medan Hydda, som ägs av bland annat fastighetsbolaget Vasakronan och blq Invest, blir majoritetsägare.

– Vi är mycket stolta över att få in så fina bolag som Hydda och Ramboll som nya ägare i Estate Logs. Nu kan vi vidareutveckla vårt kunderbjudande och tillsammans med Ramboll erbjuda datadriven teknisk fastighetsförvaltning som tjänst. Vi har hela tiden haft som mål att kunna kombinera vår digitala plattform med teknisk specialistkompetens för att kunna erbjuda ett helhetskoncept för drift och teknisk utveckling av fastighetsbestånd. Tillsammans med Ramboll och Hydda blir det nu verklighet, säger Björn Lindgren, grundare Estate Logs i en kommentar.

Ramboll inledde i oktober i fjol ett samarbete med Estate Logs och det första uppdraget gällde en fastighet i norra Stockholm där effektivitetsvinsten jämfört med tidigare förvaltning bedömdes överstiga 30 procent.

– Kraven på fastighetsägare blir allt tydligare, inte minst gällande klimatpåverkan och energiprestanda. Årligen genererar den byggda miljön ca 50 procent av de totala koldioxidutsläppen. Av dessa står driften för 27 procent årligen. Detta skapar ett behov att digitalisera och få en bättre överblick över data i fastigheten för att hela tiden arbeta med tekniska utvecklingsåtgärder och kunna optimera driften. Vi vill vara med och påverka detta genom Estate Logs säger Martina Skande, vd Hydda Group.

Estate Logs fortsätter nu tillsammans med Hydda och Ramboll sin nordiska expansion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fyra städbolag får uppdrag av Jernhusen
Trafikförvaltningen förlänger avtal om trygghetsvärdar
Vasakronan förlänger IFM-avtal med Coor
Krönika: Ny rättspraxis om golvpriser
Alberts Städservice i nya händer
Orbotech värvar tio: ”Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel”
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.266