23948sdkhjf

Hoppas kunna fasa ut nattstädning

Fack och arbetsgivare inom industristädbranschen från EU-länderna har enats om att städning på nätterna bör fasas ut i Europa, skriver Fastighetsfolket som hänvisar till ett uttalande från EU:s Sociala dialog. Bakom uttalandet står parter som representerar 300 000 arbetsgivare och fyra miljoner löntagare. Vid EU-forumet Sociala dialog deltog Fastighets och Almega från Sverige.

– I stora delar av Europa är det legio att städning sker på nätterna. Nattstädning är inte alls lika vanligt i Sverige. Men nu är vi överens om ett gemensamt dokument som säger att vi ska verka för att gå från nattstädning till städning på dagtid, säger Ewa Edström, ombudsman hos Fastighets och ansvarig för den sociala dialogen till tidningen.

Med dokumentet hoppas sammanslutningen att EU-politiker och EU-institutioner ska arbeta med att fasa ut nattstädning i Europa men det gemensamma ställningstagandet hindrar inte företagen från att införa nattstädning ändå.

– Nej, absolut inte. Tyvärr. Utan det handlar mer om att vi, fack och arbetsgivare inom städbranschen i Europa, har enats om ett gemensamt ställningstagande för att vi ska jobba åt det hållet, säger Ewa Edström vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Blir vd för Miab Gruppen
”Framtiden överraskar alltid. Vinnaren är den som snabbt kan tolka, förstå och handla”
”Vi är viktig kugge när en ny vardag på arbetsplatsen ska formas”
Krönika: Konsten att vinna i domstol
Glöm inte att fira Städarens dag
Swatab förvärvas av Sandberg Development – blir helägt dotterbolag
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.08