23948sdkhjf

Tecknar avtal med Samhall avseende tvätt av hotelltextil

Lanserar ny abonnemangstjänst för hotellkunder.

Varunik lanserar cirkulär abonnemangstjänst för hotell genom nya varumärket Rethink Textiles. Ambitionen är att hjälpa hotellbranschen att sänka sitt miljömässiga och sociala avtryck genom att hyra ut miljömärkta textilier, heter det i ett pressmeddelande.

Produkterna är miljömärkta med Oeko-Tex Standard 100-certifiering eller högre.

− Rethink Textiles är en cirkulär abonnemangstjänst som omfattar kommunikation, inspiration, utbildning, tvättjänst och textil. Tjänsten riktar sig till hotell som trivs med att tvättservicen tas om hand av ett externt tvätteri och som precis som vi är måna om planetens resurser. För oss är hållbarhet även samverkan. Samverkan mellan gästen, hotellet, tvättjänsten, textilproducenten, aktörer inom återvinning och återbruk samt miljöorganisationen. Om vi jobbar tillsammans kan vi åstadkomma förändring på riktigt, säger Sofia Stahl, Varuniks vd och grundare.

Nu har aktören signerat avtal med Samhall, som ska sköta tvättjänsten på 22 orter runt om i landet.

− Vi är stolta över att vara en del av Varuniks lösning och skapa nytta för både människa och miljö. Genom vår geografiska spridning kan vi erbjuda en kundnära lösning över hela landet, säger Göran Olinder, försäljningsdirektör på Samhall.

Den cirkulära affärsmodellen medför att textilierna ingår i ett slutet cirkulärt system där inget avfall ska hamna på tippen. Istället ska uttjänta produkter upcyklas till nya produkter som skopåsar och bärkassar.

Textilierna i abonnemangstjänsten är spårbara i syfte att samla in kundernas unika tvättdata, genom så kallad RFID-kod.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063