23948sdkhjf

Procurator och Supplies Direct säkrar framtidens städning

Med närmare 20 års erfarenhet av städbranschen tar Claes Sunebring in Supplies Direct i 2020-talet.

Procurator är en av de största aktörerna som erbjuder städprodukter och hygienartiklar till företag och kommuner. Supplies Direct är dotterbolaget som består av fem lokala städgrossister som tillhandahåller spetskompetens och material inom olika städområden. Med start vid årsskiftet 2022-2023 ska de fem företagen fusioneras till ett stort bolag med ett och samma sortiment, prissättning och säljkår.

– Idag har vi en stark plattform i Supplies Direct, men genom att fusionera de fristående bolagen blir vi mer homogena. Vi får en rad stordriftsfördelar i allt från administration till marknadsföring och sortiment, samtidigt som vi behåller alla fördelar med att finnas lokalt och kunna leverera med egna bilar, säger Claes Sunebring som blir managing director för den nya satsningen.

Robotar kompletterar

Claes Sunebring har arbetat inom städbranschen sedan 2004 och har stor erfarenhet av att digitalisera branschen. Till exempel var han med och introducerade Cleanpilot i Sverige, ett verktyg med digitala städplaner och uppkopplade sensorer som visar vilka områden som blivit städade.

Nu är autonoma städmaskiner på frammarsch och Claes ser tydliga teknologiska trender för framtidens städ.

– Robot-tekniken har flera fördelar. En är hållbarheten: Robotarna vi saluför återanvänder vatten tre gånger, vilket leder till en betydligt minskad vattenförbrukning. De skapar även bättre arbetsmiljö – en robot används oftast för att städa stora ytor vilket kan vara ganska monotont, och där utgör roboten ett bra komplement till städaren. Just att roboten kompletterar och inte ersätter städaren är Claes Sunebring noga med att understryka.

–  Städaren plockas inte bort, utan kan fokusera på andra moment som roboten inte klarar av. I vissa industrier är det också säkrare att använda en städrobot bland miljöfarligt damm eller kemikaliepartiklar, och när städaren går hem kan roboten fortsätta jobba. Detta är en del av framtidens städning!

Luftmätning kommer att trenda

Nästa område för framtidens städning är tekniker för att mäta luftmiljön kunden vistas i, menar Claes Sunebring.

– Det finns en rad vetenskapliga studier som visar på att effektiviteten höjs och sjukfrånvaro minskar ju färre partiklar i luften som finns. Det gör att man kan situationsanpassa städningen, man kan se vilken tid under dagen det finns mest partiklar och hur man kan anpassa städning och metoder för att förbättra inomhusmiljön.
Claes Sunebring välkomnar möjligheten att äntligen kunna mäta den faktiska effekten av städning.

– Tidigare har det varit väldigt svårt att besvara frågan ”vad är rent?”. Korrelationen mellan städning, luftkvalitet och minskad sjukfrånvaro hos kunderna är något vi ser växa och som blivit mycket mer aktuellt nu än för några år sedan.

Vid årsskiftet blir Supplies Directs enheter ett och samma bolag även på pappret.

– Då tar vi nästa steg i vår utveckling, all personal är verkligen med på denna resa och ser fram emot alla fördelar vi kan erbjuda marknaden, säger Claes Sunebring.

Namn: Supplies Direct, en del av Procurator
Grundades: Procurator har varit verksamt inom skydd, städ och PPE sedan 1940-talet och Supplies Direct kom till 2015 under ett samlat varumärke.
Stad: Malmö
Ägare: Procurator
Erbjuder: Produkter, rådgivning, utbildning och tjänster inom facility och städ.
Länkar: Supplies Direct, Procurator

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078