23948sdkhjf

Finalister i Årets Städföretag

Tre städbolag korade till finalister i Årets Städföretag.

Det är inte bara tidningen Rent som hyllar städbolag, och som bland annat utser Årets branschföretag i Clean Bright Awards, utan det gör även Almega Städföretagen tillsammans med fackförbunden Fastighets och Kommunal med utmärkelsen Årets Städföretag.

Vinnaren koras på Stora Städbranschdagen, som arrangeras av Almega Städföretagen, i Stockholm den 20 oktober.

Av 17 nominerade har 50-femme, Kundpartner Syd och Städpulsen utsetts till finalister.

– Som vanligt har det varit spännande att gå igenom nomineringarna till priset. Vi ser att fler företag är intresserade av att visa sitt goda arbete med fokus på medarbetarnas villkor, vilket är mycket glädjande, säger Lars Fischer, ombudsman, Kommunal i en kommentar.

Bra arbetsmiljö och personalpolitik samt goda fackliga relationer är några av kriterierna som måste checkas av för vinst för men även arbetsmiljöarbetet, kvalitet och kompetensutveckling av personalen samt välordnad och god ekonomi är viktiga kriterier.

– Att vara ett Auktoriserat Serviceföretag är ett kriterium för att nomineras. Vår förhoppning är att priset ska leda till att fler företag vill auktorisera sig, eftersom det bevisar företagets genuina arbete med att skapa goda arbetsvillkor för medarbetarna, säger Lennart Mauritzon, förbundsordförande, Fastighets.

I fjol kammade Småländska Städ hem utmärkelsen och tidigare vinnare är Sesab Service och Coor Norrlands Miljövård. 2020 dedikerades utmärkelsen till alla Sveriges städare.

– Med priset vill vi lyfta fram goda exempel i branschen. När det blir större efterfrågan på städtjänster, är det desto viktigare att välja ett seriöst städföretag. Stämpeln Auktoriserat Serviceföretag innebär en trygghet för både kunder och medarbetare, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk expert på Almega Städföretagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Blir vd för Miab Gruppen
”Framtiden överraskar alltid. Vinnaren är den som snabbt kan tolka, förstå och handla”
”Vi är viktig kugge när en ny vardag på arbetsplatsen ska formas”
Krönika: Konsten att vinna i domstol
Glöm inte att fira Städarens dag
Swatab förvärvas av Sandberg Development – blir helägt dotterbolag
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.204