23948sdkhjf

Blir ny hållbarhetschef hos Elis

Har ett längre förflutet inom byggbranschen.

Ulrika Viderum har utsetts till ny hållbarhetschef på Elis Textilservice. Hon tillträder den 1 oktober och kommer närmast från rollen som hållbarhetsspecialist och samordnare för Granitor Properties, tidigare Midroc, och uppges ha ett längre förflutet från fastighets- och byggbranschen.

– I en värld där resursfördelning och resursuttag görs på ett många gånger förödande sätt behöver vi tillsammans våga se helheten och hitta lösningar, säger Ulrika Viderum i en kommentar.

– När vi har kunskapen och förståelsen för hur vi påverkar vår miljö och klimatet negativt, har vi också ett ansvar att visa med innovation och handling, hur vi kan förändra den dåliga trenden och bidra till en bestående förändring, säger Ulrika Viderum vidare.

Ulrika Viderum efterträder Lina K Wiles som i våras gick till posten som hållbarhetschef hos drivmedelskedjan OKQ8.

– Som Sveriges ledande leverantör av textil- och hygienlösningar har vi ett ansvar – och en unik möjlighet att leda utvecklingen, säger Søren Roland, vd på Elis i Sverige.

– Därför har vi satt offensiva hållbarhetsmål och har en hållbarhetsstrategi djupt integrerad i vår affärsstrategi. Systematiskt arbetar vi med att hela tiden förbättra och utveckla vår verksamhet i linje med FN:s globala hållbarhetsmål. Med Ulrikas bakgrund, erfarenhet och personliga drivkraft är jag övertygad om att vi kommer fortsätta ta stora kliv framåt i detta arbete.

Elis hyr ut, hämtar, tvättar och lagar textilier efter en cirkulär affärsmodell och erbjuder textil- och hygienlösningar åt hotell, restauranger, vårdgivare, industrier och fastighetsägare. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Blir vd för Miab Gruppen
”Framtiden överraskar alltid. Vinnaren är den som snabbt kan tolka, förstå och handla”
”Vi är viktig kugge när en ny vardag på arbetsplatsen ska formas”
Krönika: Konsten att vinna i domstol
Glöm inte att fira Städarens dag
Swatab förvärvas av Sandberg Development – blir helägt dotterbolag
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.125