23948sdkhjf

Essity: ”Kostnadsmotvind har förvärrats”

Hygien- och hälsobolaget Essity påverkas av ytterligare kostnadsökningar och det kräver nya omfattande prishöjningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priserna på elektricitet och gas har ökat kraftigt i Europa från och med juli 2022. Även kostnaderna för bolagets råmaterial har ökat väsentligt i det tredje kvartalet. Essity gör därför nya omfattande prishöjningar för alla produktkategorier och marknader.

”Kostnadsmotvinden har förvärrats ytterligare. Vi kommer att hantera denna situation med nya omfattande prishöjningar och energipristillägg och fortsätter investera i våra starka erbjudanden under ledande varumärken och leverera de hygien- och hälsolösningar som Essitys kunder och konsumenter behöver varje dag”, kommenterar vd Magnus Groth.

Tidpunkt och nivå på prishöjningarna hanteras lokalt, heter det.

Essitys nya och omfattande prishöjningar och energipristillägg görs utöver det tidigare aviserade prishöjningsbehovet.

Det förtydligar bolagets pressansvarige, Karl Stoltz, i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt efter att bolaget på tisdagsmorgonen meddelat om nya prishöjningar.

”Vi har sett att kostnaderna fortsätter att öka så det här är nya omfattande prishöjningar och energipristillägg”, uppger han i ett mejl.

I samband med Essitys rapport för det andra kvartalet 2022 uppgavs det att bolaget avser fortsätta med prishöjningar under andra halvan av året. Och de nu införda prishöjningarna ska alltså ses som ytterligare prishöjningar än vad bolaget tidigare räknat med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062