23948sdkhjf

Stark tillväxt för Homemaid

Antalet abonnemangskunder ökade med 14 procent under första halvåret.

Hemserviceföretaget Homemaid redovisar ett rörelseresultat om 4,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (4,8) och en rörelsemarginal om 4,2 procent (5,8).

Nettoomsättningen ökade till 107 miljoner kronor (83), motsvarande en tillväxt på 29 procent.

Den starka tillväxten fortsätter och kommer både organiskt och från förvärv, skriver bolaget i rapporten.

”Fokus ligger fortsatt på tillväxt och utveckling. Investeringar görs kontinuerligt för att utveckla bolagen och detta påverkar ebita-marginalen negativt”, skriver vd Stefan Högkvist i rapporten.

Trots investeringar både i personal, ökad marknadsföring och nya system ökade ebita-resultatet för det andra kvartalet med drygt 6 procent, uppger Homemaid-chefen.

Resultatet efter skatt kom in på 3,0 miljoner kronor (3,6).

Hemserviceaktören har påbörjat arbetet med att utveckla en ny hemsida som beräknas vara klar under första kvartalet 2023. Därtill har säljorganisationen har utökats och nytt utbildningsprogram har lanserats  där ledarskap, kundservice och städkunskap är i fokus. ”Ambitionen är att utbildning och fortbildning ska ske kontinuerligt för alla roller i bolaget för att på det sättet öka både motivation och kunskap. Kompetenta och motiverade medarbetareskapar nöjda kunder som stannar länge”, skriver Homemaid i rapporten.

Homemaid har även öppnat  kontor i Trestad och Värmdö.

I rapporten skriver bolaget att ökade marknadsinsatser lett till fler förfrågningar och att säljorganisation byggts upp det senaste året vilket gjort att konverteringsgraden, andelen förfrågningar som blir kunder, ökat markant.

Antalet abonnemangskunder ökade med 14 procent under första halvåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063