23948sdkhjf

Orbotech ny återförsäljare av Gausium

Varumärket säljs även av Supplies Direct och Procurator och lanserades hösten 2021.

Orbotech har inlett samarbete med Gausium Robotics som tillverkar städrobotar för den professionella marknaden. Samarbetet innebär bland annat lansering av Gausiums senaste robot, den Al-styrda och multifunktionella allt-i-ett städroboten Phantas som anpassats för städning även i trängre utrymmen, som under bord och mellan möbler.

– Vi är otroligt glada över att presentera samarbetet mellan Orbotech och Gausium, detta stärker oss som en av de ledande robotleverantörerna i branschen. Med Phantas har Gausium väsentligen höjt ribban för städrobotar, men också sänkt ribban för den typ av investering och uppstart som krävs för städrobotar i den här klassen. Vi ser fram emot att erbjuda deras senaste tillskott i Sverige och Norden och är övertygade om att Phantas kommer att attrahera en bredare målgrupp, något som ligger helt i linje med vårt mål - att göra autonom städning tillgänglig för fler, säger Mats Johansson, vd, OrboTech Sweden AB.

Städroboten kombinerar funktionerna hos en kombiskurmaskin, sopmaskin och dammsugare och navigerar automatiskt ytan och skapar en karta över omgivningen. Därtill identifierar roboten bland annt olika golvtyper och ändrar automatiskt städläge under pågående arbete,upptäcker fläckar och utför autonom punktrengöring.

Förutom den nya kompakta roboten ska aktören även leverera flera av Gausiums robotar som skurmaskinsrobotar, sopmaskinsrobot och robotdammsugare.

Supplies Direct och Procurator lanserade Gausium i Sverige hösten 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079