23948sdkhjf

Qleanair: Försvagad omsättning och rörelseresultat

Qleanair, som levererar lösningar för ren inomhusluft, redovisar en omsättning på 108 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (112). Rörelseresultatet försvagades till 11,3 miljoner kronor (20,8).

Återkommande intäkter steg till 69,8 miljoner kronor (64,0) och orderingången kom in på 89,3 miljoner kronor (91,6).

Nettoresultatet för perioden blev 7,6 miljoner kronor (14,9).

Det operativa kassaflödet uppgick till 9,0 miljoner kronor (36,2).

"Q2 var ett kvartal av turbulenta makroförhållanden. Detta påverkade Qleanairs förmåga att växa och bidrog till att vår försäljning sjönk med 4 procent jämfört med föregående år. Samtidigt var det ett kvartal då vår affärsmodell, stora kundbas, produktmix och goda underliggande lönsamhet gjorde att vi fortsatte att leverera en stark bruttomarginal på 71,8 procent, trots störningar i leveranskedjorna", kommenterar vd Christina Lindstedt i rapporten.

Vid en framåtblick noterar Qleanair-chefen att bolaget för närvarande påverkas av osäkerheter i den globala ekonomin vilket i viss utsträckning leder till "längre och ibland uppskjutna investeringsbeslut" hos kunderna.

"Det påverkar vår förmåga att växa på kort sikt. De luftreningsproblem vi löser är globala problem, och våra lösningar är globala. På längre sikt ser vi fortsatt goda möjligheter att växa i alla våra geografier och produktområden", uppger hon vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.782