23948sdkhjf

Tar plats i Mimblys styrelse

I höst ska produkten Mimbox lanseras skarpt.

Stefan Ytterborn som bland annat grundat Cake, elektriska mopeder, har gått in i tvättinnovationen och cleantechbolaget Mimblys styrelse, i rollen som ”board-observer”.

– Jag vill bidra till att mejsla fram tydlighet och medvetenhet, för "action" i marknaden”, säger Stefan Ytterborn, grundare och vd av Ride Cake, i en kommentar.

– Cake och Mimbly är båda bolag som tagit fram en produkt för att lösa ett problem, samtidigt som vi båda har användarvänlighet och design högt upp på agendan - därför känns det som en klockren match, säger Isabella Palmgren, vd och medgrundare av Mimbly.

Sedan 2017 har Mimbly arbetat med att ta fram Mimboxen, en produkt som ansluts till tvättmaskiner och som gör det möjligt att titta på vattenförbrukning, återanvända vattnet i samma tvätt och filtrera ut mikroplaster. Produkten har under året testats hos kunder i Sverige, bland andra SKB, Lundbergs, Bostadsbolaget och Stena fastigheter, och nu ska projektet växla upp och Mimboxen lanseras skarpt i höst. Mimbly har även prisats, i samarbete med Coor, för Mimboxen och förärats IFMAs innovationspris.

– Efter många år av utveckling och flertalet piloter i år är vi väldigt glada över att äntligen få släppa Mimboxen till marknaden, där de första 50 systemen är bokade och börjar rullas ut i höst, säger Emil Vestman, produktutvecklare och medgrundare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328