23948sdkhjf

Nu slår Elis ihop två verksamheter

Elis Textil Services slår samman verksamheterna i Länna och Huddinge till en anläggning den 1 september. Båda verksamheten ska rymmas i de nuvarande lokalerna i Länna som sedan i fjol höst är under ombyggnad.

Den nya sammanslagna verksamheten ska erbjuda hyr- och tvättservice av arbetskläder och mattor.

– Ur ett hållbarhetsperspektiv innebär sammanslagningen att vi kan bli mer resurseffektiva och minska förbrukningen av vatten och kemikalier. Utöver det, kommer den nya anläggningen drivas helt på biogas i stället för olja, säger Jörgen Skoglund som är platschef för både verksamheten i Länna, som förvärvades 2019, och Elis verksamhet i Veddesta.

Flytten är förlagd under semesterperioden juli och augusti. Under flyttperioden tvättas alla textilier på systeranläggningen i Örebro för att sedan köras ut av ordinarie chaufförer.

– Det är en gammal lokal och tankar på flytt har funnits länge, säger Marie Pfister som är platschef i Huddinge och som tar över rollen som platschef för hela verksamheten i Länna.

– Dessutom hyr vi lokalen och den nya äger vi, så det innebär även en framtidsutveckling för Elis i stort, säger Marie Pfister vidare.

Jörgen Skoglund kommer fortsätta sitt uppdrag som patschef i Veddesta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141