23948sdkhjf

L&T förlänger med Locum för fastighetsdrift av Södersjukhuset

Är specialiserad på på teknisk fastighetsförvaltning, bland annat för sjukhus och får nu fortsatt förtroende.

L&T ska även fortsatt ansvara för fastighetsdriften av Locums fastighetsbestånd, en total byggnadsyta om cirka 315 000 kvadratmeter BTA, inom Södersjukhuset i centrala Stockholm. Aktören har ansvarat för sjukhusdriften sedan 2015.

Det nya avtalet löper på fem år, med möjlighet till option om ytterligare tre år och aktören ska leverera verksamhetsledning, fastighetsförvaltning, fastighetsteknik, utemiljö, säkerhet och kundtjänst.

–Vi är mycket glada och stolta för att vi har fått fortsatt förtroende att leverera fastighetsdrift till Södersjukhuset, säger Tina Hellstadius, vd, L&T Sverige i en kommentar.

– L&T har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt och på ett hållbart sätt sköta driften i komplexa miljöer och samhällskritiska objekt. Detta är ännu en bekräftelse av vår roll som den ledande leverantören inom teknikintensiv drift av komplicerade och samhällskritiska fastigheter, säger Tina Hellstadius vidare.

Ordervärdet på avtalet uppgår till 350 miljoner kronor med option till förlängning. Inklusive optionsåren är kontraktsvärdet upp till 500 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande skriver L&T att det förlängda uppdraget innebär utökad kompetens inom digitalisering med bland annat fler uppkopplade larm som ska matcha mer avancerad specialistvård.

– Att vi i hård konkurrens har vunnit uppdraget för Södersjukhuset visar på den tekniska kompetens vi besitter och vår förmåga att leverera säker drift med en hög servicenivå, säger Tina Hellstadius vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125