23948sdkhjf

Optigroup i ny storaffär

Förvärvar norsk fullservicedistributör inom städ och facility management.

Göteborgsbaserade Optigroup har ingått ett avtalat om att förvärva 100 procent av aktierna i Maskegruppen AS från Maske Holding AS.

Maskegruppen är en fullservicedistributör inom städ- och facility management-produkter, hälso- och sjukvårdsartiklar och packprodukter och väntas komplettera och ytterligare stärka Optigroups utbud till B2B-kunder, heter det.

– Vi ser fram emot att välkomna Maskegruppen till Optigroup-familjen. Vi är på en spännande tillväxtresa mot att bli marknadsledande på den i högsta grad attraktiva europeiska marknaden för B2B-distribution och denna transaktion är ett bra exempel på hur vi tillsammans med vår nya majoritetsägare FSN Capital har kapacitet att genomföra större och strategiska förvärv inom våra kärnverksamheter, säger Sören Gaardboe, vd och koncernchef för Optigroup i en kommentar.

Förvärvet, som är föremål för godkännande av det norska konkurrensverket, förväntas slutföras under de närmsta månaderna. Någon köpeskilling kommuniceras inte men Maskegruppen omsatte 1,2 miljarder norska kronor i fjol och har försäljning till den privata och offentliga sektorn i Norge.

”Efter en period av ökad omsättning och ökat resultat, utvärderade företagsledningen, styrelsen och bolagets ägare AndvordGruppen och övriga Maske-bolag, strategiska alternativ för den långsiktiga utvecklingen och fortsatta tillväxten av företaget”, heter det vidare i pressmeddelandet.

Maskegruppen blir en del av Optigroups affärsområde facility, safety & foodservice och kommer att fortsätta att verka under sitt nuvarande varumärke Maske.

– MaskeGruppen och OptiGroup blir en ledande aktör på den norska distributionsmarknaden med en finansiell och kommersiell bas som kommer hjälpa oss att nå våra ambitiösa mål framåt. Att bli en del av OptiGroup kommer ge nya möjligheter för våra anställda och förutsättningar för ett bredare tjänsteutbud till befintliga och nya kunder, säger Per Gundersen, vd på Maskegruppen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062