23948sdkhjf

Rutindikatorn: ”Mycket positiv utveckling med betydande ökningar”

Rut-tjänsterna upp med 12 procent hittills i år. Hemstädning växte med 13 procent under årets första fyra månader.

Under det två senaste åren har allt fler köpt avdragsgilla rut-tjänster som städning, flyttjänster och trädgårdsarbete.

Rut-tjänsterna, som städning, flyttjänster och trädgårdsarbete, ökade med 12 procent under januari till april jämfört med samma period i fjol. Rutavdrag till ett värde av drygt 2,2 miljarder kronor gjordes under perioden. Under motsvarande period i fjol gjordes av drag till ett värde av 1,9 miljarder kronor.

Det framgår av Rutindikatorn från Almega Hemserviceföretagen som bygger på statistik från Skatteverket.

– Detta är en mycket positiv utveckling, vi har sett betydande ökningar de senaste två åren. Rutavdraget gör det möjligt för fler företagare att erbjuda hög kvalitet på utförda tjänster och att anställa med goda arbetsvillkor, säger Jessica Forss Katz, näringspolitisk expert, Almega Hemserviceföretagen.

Under januari till april ökade hemstädning med rutavdrag med 13 procent och uppgår till nästan 1,6 miljarder kronor och städning står för majoriteten av utbetalda tjänster under perioden, över 71 procent, följt av flytthjälp och trädgårdsarbete på respektive cirka 11 procent av tjänsterna.

– Att hemstädning utgör så stor del av rut-tjänsterna är ett gott tecken – fler och fler nyttjar denna förmån som både hjälper med vardagspusslet och bidrar till ökad lönsamhet för seriösa rut-företag, säger Jessica Forss Katz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079