23948sdkhjf

Bona ansluter till Bower

Golvårdsföretaget Bona inleder samarbete med mobilappen Bower för pant av konsumentförpackningar av plast. Konsumenten belönas med poäng genom att Skanna Bona-förpackningens streckkod vid en återvinningsstation eller en egen privat station.

– Bona arbetar systematiskt med att hitta innovativa, smarta och hållbara lösningar som kräver mindre resursförbrukning, säger Björn Johansson, global environmental manager på Bona.

– I dagsläget återvinns endast omkring tio procent av det plastmaterial som släpps på marknaden i Sverige, enligt IVL Svenska Miljöinstitutet. Det är på tok för lite. Med det nya samarbetet hoppas vi stimulera fler till en aktiv handling. Tillsammans kan vi bidra till ett mer cirkulärt system av plast för minskad miljöpåverkan, säger Björn Johansson vidare.

Bowers app har fler än 300 000 användare och sedan starten i augusti 2019 har över 27 miljoner förpackningar pantats.

– Vi är mycket glada och stolta över att Bona ansluter sig till Bower. Allt fler varumärken tillika användare får upp ögonen för Bower och förstår den reella nytta tjänsten för med. Med en digital pantlösning skapar vi incitament och gör det enkelt och lustfyllt att panta alla sorters konsumentförpackningar. Genom aktiva val kan vi tillsammans göra skillnad där alla vinner, säger Suwar Mert, vd på Bower.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.28