23948sdkhjf

Pythagoras i nya händer

Investeringsbolaget Monterro ny majoritetsägare i SaaS-bolaget Pythagoras.

Riskkapitalbolaget Monterro förvärvar aktier och tillför expansionskapital i svenska Pythagoras. Pythagoras tillhandahåller en molnplattform för fastighetsförvaltning och för att underlätta för kunderna  att ta mer datadrivna och effektiva beslut inom fastighetsförvaltningens alla delar som lokaloptimering, energiåtgång, lokalvård och administrativ förvaltning.

Genom investeringen från Monterro kan Pythagoras öka investeringstakten och skala upp verksamheten”, heter det i ett pressmeddelande.

– Monterro är den perfekta partnern för oss, säger Peter Andersson, medgrundare och vd på Pythagoras i en kommentar.

– Deras expertis och erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag är ovärderlig och vi ser fram emot att tillsammans ta nästa steg i tillväxtresan, säger Peter Andersson vidare.

Pythagoras har kunder inom både privat och offentlig sektor i Sverige, Norge och internationellt.

– Vi har följt Pythagoras under en längre tid och vi är imponerade av deras innovationsförmåga och produktutveckling, säger Gustav Lagercrantz, vd på Monterro och blivande styrelseordförande i Pythagoras.

– De har skapat en innovativ och användarvänlig produkt inom en sektor som varit relativt konservativ. Bolaget har dessutom haft en stadig tillväxt år efter år och vi ser att de har stor potential att skala och utveckla sin verksamhet, både inom Norden och internationellt, säger Gustav Lagercrantz vidare.

Monterro blir majoritetsägare och Pythagoras operativa ägare återinvesterar allt eller en betydande del och blir kvar i bolaget, heter det vidare.

Enligt Dagens Industri värderas bolaget till runt 250 miljoner kronor i affären. Monterro får en ägarandel om 60 till 65 procent.

Säljare är enligt tidningen fyra delägare som inte längre är aktiva i bolaget medan vd Peter Andersson, försäljningschefen Pali Horvat och teknikchefen Klas Sjöberg kvarstår som minoritetsägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094