23948sdkhjf

Ska forma Optigroups nya styrelse

Med anledning av FSN Capitals förvärv av Optigroup och det holländska företaget Hygas, som slagits ihop och verkar under namnet Optigroup, strax innan jul i fjol presenterar företaget nu en ny styrelse. 

Följande åtta styrelseledamöter har utsetts till bolagets nya styrelse; Bo Rygaard, Marcus Egelstig, Britta Korre Stenholt, Uka Maassen, Patrik Nolåker, Christoph Sander, Gunilla Spongh och Niclas Thiel

Utnämningarna trädde i kraft den 22 april 2022 och till styrelseordförande har Bo Rygaard utsetts.

”Vi glädjer oss att välkomna våra nya styrelseledamöter, en grupp erfarna och respekterade företagsledare som kommer att tillföra en mängd varierande kompetenser till Optigroups styrelse”, säger Sören Gaardboe, vd och koncernchef för Optigroup i en kommentar.

”När vi nu går in i nästa fas ser vi fram emot att göra detta med en stark och skicklig styrelse som är i linje med våra strategiska ambitioner och som kommer att stödja oss i arbetet med att säkerställa värdeskapande och tillväxt. Med en stark finansiell ställning och en erfaren styrelse är Optigroup idealiskt positionerad för att möta och överträffa våra kunders och partners förväntningar”, säger Sören Gaardboe.

Distributionskoncernen Optigroups nettoomsättning uppgår till cirka 1,4 miljarder euro och bolaget har 2 000 anställda. Bolagen inom Optigroup förser mer än 105 000 B2B-kunder främst inom städ och facility management, hotell och restaurang, hälso- och sjukvård, tillverkande industri och den grafiska sektorn med produkter och kundanpassade försörjningslösningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
CWS Sweden ökar närvaron i Norrland genom förvärv av Kem-Man
Ny vd för Städarna i Jönköping
Riksbyggen utvidgar marknadsområden
Lifeclean avser göra riktad emission
Han blir ny vd för Hako
Essity kvartalsrapport: "Nettoomsättningen ökade kraftigt"
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094