23948sdkhjf

Ska forma Optigroups nya styrelse

Med anledning av FSN Capitals förvärv av Optigroup och det holländska företaget Hygas, som slagits ihop och verkar under namnet Optigroup, strax innan jul i fjol presenterar företaget nu en ny styrelse. 

Följande åtta styrelseledamöter har utsetts till bolagets nya styrelse; Bo Rygaard, Marcus Egelstig, Britta Korre Stenholt, Uka Maassen, Patrik Nolåker, Christoph Sander, Gunilla Spongh och Niclas Thiel

Utnämningarna trädde i kraft den 22 april 2022 och till styrelseordförande har Bo Rygaard utsetts.

”Vi glädjer oss att välkomna våra nya styrelseledamöter, en grupp erfarna och respekterade företagsledare som kommer att tillföra en mängd varierande kompetenser till Optigroups styrelse”, säger Sören Gaardboe, vd och koncernchef för Optigroup i en kommentar.

”När vi nu går in i nästa fas ser vi fram emot att göra detta med en stark och skicklig styrelse som är i linje med våra strategiska ambitioner och som kommer att stödja oss i arbetet med att säkerställa värdeskapande och tillväxt. Med en stark finansiell ställning och en erfaren styrelse är Optigroup idealiskt positionerad för att möta och överträffa våra kunders och partners förväntningar”, säger Sören Gaardboe.

Distributionskoncernen Optigroups nettoomsättning uppgår till cirka 1,4 miljarder euro och bolaget har 2 000 anställda. Bolagen inom Optigroup förser mer än 105 000 B2B-kunder främst inom städ och facility management, hotell och restaurang, hälso- och sjukvård, tillverkande industri och den grafiska sektorn med produkter och kundanpassade försörjningslösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095