23948sdkhjf

Coor förvärvar lokalvårdsbolag i Skåne

Coor stärker närvaron i södra Sverige genom förvärv och skapar enligt bolaget goda förutsättningar för fortsatt regional expansion.

Coor har tecknat avtal om att förvärva skånska lokalvårdsbolaget Centrumstäd. Köpeskillingen uppgår till cirka 32 miljoner kronor och motsvarar en EV/EBITA-multipel på omkring 5,2x i förhållande till nuvarande EBITA, heter det i pressmeddelande.

– Det är med stor glädje jag välkomnar våra nya kollegor och kunder till Coor. Centrumstäd är ett välskött och väletablerat företag som kompletterar och stärker vår lokalvårdsverksamhet i södra Sverige, säger AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef, Coor i en kommentar.

Centrumstäd är grundat 1992 och bolaget har i dag 150 anställda och en årlig omsättning på cirka 50 miljoner kronor. Bolaget utför företagsstäd i Malmö och Lund och kunderna erbjuds även fönsterputsning, golvbehandling, mattvätt och storstädning. Därtill hanterar Centrumstäd även service till konferensrum och event, städning av laboratorier med renrum och rengöring av ESD golv.

Förvärvet förväntas slutföras i början av maj 2022. 

I fjol förvärvade Coor tre bolag varav ett var Inspira som blev en del av Coor under fjärde kvartalet 2021.

På fredagen släppte bolaget delårsrapport för första kvartalet. Coor Service Management redovisar ett justerat ebita-resultat på 187 miljoner kronor för det första kvartalet 2022, jämfört med analytikernas snittestimat på 166 miljoner, enligt Infronts sammanställning.

Nettoomsättningen uppgick till 2.955 miljoner kronor, jämfört med väntade 2.799 miljoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
CWS Sweden ökar närvaron i Norrland genom förvärv av Kem-Man
Ny vd för Städarna i Jönköping
Riksbyggen utvidgar marknadsområden
Lifeclean avser göra riktad emission
Han blir ny vd för Hako
Essity kvartalsrapport: "Nettoomsättningen ökade kraftigt"
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.125