23948sdkhjf

Från Elis till Adapteo

Berendsen Sveriges tidigare vd tillträder vd-post i byggbranschen.

Johanna Persson har utsetts till ny vd och koncernchef för Adapteo. Hon tillträder posten den 27 juni och kommer närmast från textilserviceföretaget Elis, tidigare Berendsen, där hon innehaft rollen som operativ chef, COO, för den nordiska, nederländska och belgiska organisation. Hon har tidigare även verkat som vd för Berendsen Sverige.

– Jag är oerhört glad över att kunna välkomna Johanna till Adapteos företagsledning och är övertygad om att hon, med sin stora erfarenhet av ledarskap och service mot såväl privata som offentliga kunder, kommer att bli ett starkt tillskott till vårt bolag. Adapteo är i en tillväxtresa, med flera förvärv och internationella etableringar i bagaget. Rekryteringen av Johanna ger oss ännu bättre förutsättningar för att nå vårt mål om att bli Europas ledande partner inom anpassningsbara byggnader och vara en positiv kraft för hållbarhet i branschen, säger Jens Moberg, styrelseordförande för Adapteo i en kommentar.

Som partner för byggnadslösningar i byggbranschen har Adapteo som målsättning att vara en drivande kraft för hållbarhet i branschen, heter det i ett pressmeddelande.

Förutom Elis har Johanna Persson arbetat på ledande poster även hos Nord-Lock och Duni.

Byggföretaget Adapteo utvecklar, bygger, hyr ut och säljer modulbyggnader för skolor, förskolor, vård, kontor och boende. Adapteos byggnadsbestånd omfattar 1,3 miljoner kvadratmeter och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Litauen. En majoritet av Adapteos intäkter genereras av hyreskontrakt från offentlig sektor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064