23948sdkhjf

Ny vd och försäljningschef för Lexium service management

Värvar en enligt företaget försäljningsfokuserad vd som ska leda bolaget till ytterligare tillväxt.

Den 31 mars tillträder Patrick Costow som vd för Lexium service management som är ett av tre separata rörelsedrivande bolag inom Lexium-koncernen.

Han efterträder Niclas Brodin, en av grundarna, som nu ska fokusera på koncernens förvärvsdrivna tillväxt som vd och koncernchef i Lexium Group, heter det i ett pressmeddelande.

– Jag är både glad och stolt att kunna presentera Patrick Costow som ny vd och försäljningschef för Lexium Service Management AB. Hans långa karriär som försäljningschef och ledare är en viktig pusselbit som stärker hela bolagets verksamhet och ett starkt kundfokus, säger Niclas Brodin, en av grundarna och i dag Koncernchef i Lexium Group.

Patrick Costow har en bakgrund inom facility management och har arbetat med försäljning och ledarskap i 20 år. Lexium Service Management omsatte 89 miljoner kronor i fjol och redovisade en tillväxt om 38 procent.

Lexium-koncernen består förutom av dotterbolaget service management även av förvaltning & projekt samt fastighetsservice och varje bolag fokuserar på sin kärnverksamhet och leds av en operativ vd.

Tjänsterna består av integrerad facility management, IFM, främst mot industrisektorn samt FM-tjänster mot arbetsplatser och fastighetsägare.

”Efterfrågan är fortsatt starkt ökande på outsourcing och skräddarsydda helhetslösningar, samtidigt som fastigheter och kontorsmiljöer byggs om som en effekt av de förändringar kring distansarbete som uppkom under pandemins restriktioner”, skriver bolaget.

– Lexium Service Management har en attraktiv affärsmodell som ligger helt rätt i tiden, där kunderna i allt större omfattning efterfrågar helhetslösningar av FM-tjänster av kompetenta leverantörer. Jag ser stora möjligheter att accelerera och utveckla vår försäljning för att mer effektivt kunna nå och hjälpa fler kunder. Jag är trygg i ledarrollen där jag gillar att leda och utveckla människor. Jag ser mycket fram emot att vara en del av Lexiums tillväxt och kunna bidra till att Lexium fortsatt befinner sig i FM-branschens framkant, säger Patrick Costow i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172