23948sdkhjf

Hon blir vd för Lassila & Tikanoja i Sverige

Lämnar posten som vd för SOL Facility Services i Sverige.

Tina Hellstadius har rekryterats till posten som vd för L&T, Lassila & Tikanoja i Sverige.

Tina Hellstadius tillträder den 19 april och utses även till senior vice president i koncernledningen i Finland. Hon kommer närmast från posten som vd, för SOL Facility Services i Sverige, som är en del av finska Solemo OY, där hon arbetat sedan 2017.

Hon har även ett förflutet från Telia Company som ansvarig inom supply chain management och som vd för LRF Samköp AB och som vice president för försäljning och avtal vid EuroMaint Rail.

–Jag ser fram mot att lära känna och arbeta med L&Ts namnkunniga kunder och medarbetare, säger Tina Hellstadius, tillträdande vd för L&T i Sverige i en kommentar.

– Helhetslösningar och ett hållbarhetsperspektiv för fastighetsdrift är en gemensam grund som ger utrymme för en kraftfull utveckling på en marknad där gränsen för vad som ryms inom fastighetstjänster hela tiden vidgas, säger hon vidare.

Tina Hellstadius efterträder Erik Sundström som går i pension till sommaren och ska nu leda bolaget som omsätter 1,5 miljarder kronor i Sverige och som ska fortsätta växa organiskt och genom förvärv.

”Marknaden för fastighetstjänster i Sverige kännetecknas av kraftig tillväxt främst inom teknisk drift med digitala lösningar”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

L&T har kunder verksamma inom ett brett spektrum av branscher med en strategisk inriktning mot infrastruktur, samhällsbyggnader, sjukvård och industri.

–Vi strävar efter att erbjuda våra kunder viktiga insikter samt ha kapacitet att bistå med det praktiska genomförandet, säger Erik Sundström, avgående Vd L&T i Sverige i en kommentar.

– Jag känner mig trygg med en dynamiskt efterträdare som Tina Hellstadius att utveckla verksamheten vidare. Fastighetstjänster har blivit en viktig och kvalificerad hörnsten i effektiv energianvändning, och digitaliseringen somh en grundbult i den cirkulära ekonomin.

L&T group är noterat på den finska börsen Nasdaq Helsinki.

–Vi är mycket glada över att välkomna Tina Hellstadius som senior vice president till vår koncernledning och group executive board. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla och expandera svenska fastighetstjänster.Fokus i den cirkulära ekonomin är att spara energi och att minska energiåtgången, säger Eero Hautaniemi, president och vd, Lassila & Tikanoja. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078