23948sdkhjf

Blir hållbarhetschef hos fastighetsjätten

Erik Florman tillträder som ny hållbarhetschef på Akademiska Hus. Han efterträder Mia Edofsson, som går vidare till en tjänst som sustainability director på Volvo Trucks, och kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Kungsleden, en del av Castellum.

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Erik till Akademiska Hus när vi nu accelererar vårt hållbarhetsarbete. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bli en stor tillgång i den fortsatta resan för att minska vår klimatpåverkan genom egna åtgärder och i samverkan med andra, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus i en kommentar.

Erik Florman beskrivs ha ett längre förflutet inom hållbarhetsarbete för bygg- och fastighetsbranschen och har utöver sin roll som hållbarhetschef på Kungsleden också varit gruppchef för hållbar utveckling inom Skanska. Erik har även varit tillförordnad LEED-chef på Sweden Green Building Council.

– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus. Kunskap och innovation är nyckeln till framtiden och jag känner ett stort engagemang för att i min roll kunna bidra till att stärka Sverige som kunskapsnation. Att leverera på de högt ställda klimatmålen kommer att vara i stort fokus, men även att se hur vi gör våra lärande- och forskningsmiljöer än mer hållbara och inspirerande, säger Erik Florman.

Hos Akademiska Hus får han uppdraget att driva arbetet för att förverkliga fastighetsbolagets arbete med att minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att uppvisa klimatneutralitet till 2035 genom att ställa om till klimateffektiva processer och lösningar som ger resultat i alla led.

Erik Florman tillträder tjänsten senast den 13 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063