23948sdkhjf

Akademiska Hus värvar från Coor

Blir direktör för nybildad enhet hos statliga fastighetsjätten.

Andreas Kupenberg har utsetts till direktör för den nybildade enheten Teknik & Service på statliga Akademiska Hus. Han kommer närmast från tjänsten som contract director på Coor Service Management och beskrivs ha mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom facility management.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Andreas. Han kommer starkt att bidra till att Akademiska Hus förstärker och vidareutvecklar leveransen till våra kunder och att vi optimerar vår drift och underhåll så att våra fastigheter blir än mer hållbara, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus i en kommentar.

Andreas Kupenberg tillträder senast den 9 juni och förutom olika chefsroller på Coor Service Management och Addici har han även verkat som vd för koncerndotterbolaget Coor APS.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Akademiska Hus. Det är ett välskött bolag med kompetenta medarbetare och förvaltning i egen regi, som nu är redo att ta nästa kliv i sin utvecklingsresa med fokus på service, digitalisering och långsiktigt hållbar utveckling, säger Andreas Kupenberg.

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på strax över 112 miljarder kronor. Fastighetsjätten förvaltar 3,4 miljoner kvadratmeter uthyrningsbar area, varav 44 procent är undervisningslokaler, 34 procent laboratorielokaler, 16 procent kontor och 6 procent utgör övriga lokaltyper.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094