23948sdkhjf

Olyckshändelse bakom dödsolycka

I början av december i fjol avled en lokalvårdare, anställd av Samhall, efter att hon blivit påbackad av ett arbetsfordon, en snöröjningsmaskin, på en industritomt på Älåkragatan i Vimmerby.

Kvinnan var på väg mellan två arbetsställen när hon skadades och senare avled. En anmälan om arbetsplatsolycka upprättades och polisutredning inleddes. Nu slår dock polisen och Riksenheten för arbetsmiljömål fast att inget brott ligger bakom dödsolyckan och utredningarna har nu lagts ned.

Det rapporterar Fastighetsfolket.

– Min bedömning är att arbetsgivaren inte hade någon möjlighet att förebygga det här händelseförloppet. Jag har inte kunnat visa att någon arbetsgivare haft ett straffrättsligt ansvar för händelsen, säger Christer Forssman, kammaråklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Malmö till tidningen.

Arbetsmiljöverket startade även en rutinmässig tillsyn av Samhallenheten och även Samhall har utrett händelsen.

Även Arbetsmiljöverket  konstaterar efter att ha tittat på Samhalls åtgärdsplaner, riskbedömningar och rutiner ärendet som avslutat med följande kommentar;

”Arbetsmiljöverket bedömer att er utredning och era åtgärder/åtgärdsplaner inte ger anledning till några ytterligare tillsynsinsatser från vår sida” enligt Fastighetsfolket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
CWS Sweden ökar närvaron i Norrland genom förvärv av Kem-Man
Ny vd för Städarna i Jönköping
Riksbyggen utvidgar marknadsområden
Lifeclean avser göra riktad emission
Han blir ny vd för Hako
Essity kvartalsrapport: "Nettoomsättningen ökade kraftigt"
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094