23948sdkhjf

Olyckshändelse bakom dödsolycka

I början av december i fjol avled en lokalvårdare, anställd av Samhall, efter att hon blivit påbackad av ett arbetsfordon, en snöröjningsmaskin, på en industritomt på Älåkragatan i Vimmerby.

Kvinnan var på väg mellan två arbetsställen när hon skadades och senare avled. En anmälan om arbetsplatsolycka upprättades och polisutredning inleddes. Nu slår dock polisen och Riksenheten för arbetsmiljömål fast att inget brott ligger bakom dödsolyckan och utredningarna har nu lagts ned.

Det rapporterar Fastighetsfolket.

– Min bedömning är att arbetsgivaren inte hade någon möjlighet att förebygga det här händelseförloppet. Jag har inte kunnat visa att någon arbetsgivare haft ett straffrättsligt ansvar för händelsen, säger Christer Forssman, kammaråklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Malmö till tidningen.

Arbetsmiljöverket startade även en rutinmässig tillsyn av Samhallenheten och även Samhall har utrett händelsen.

Även Arbetsmiljöverket  konstaterar efter att ha tittat på Samhalls åtgärdsplaner, riskbedömningar och rutiner ärendet som avslutat med följande kommentar;

”Arbetsmiljöverket bedömer att er utredning och era åtgärder/åtgärdsplaner inte ger anledning till några ytterligare tillsynsinsatser från vår sida” enligt Fastighetsfolket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094