23948sdkhjf

Botkyrkabyggen fortsätter hämta hem lokalvård

Utökar satsningen på städning i egen regi.

Rent har tidigare uppmärksammat Botkyrkabyggen jämställdhets- och arbetssatsning Qvinna, som drog igång 2017 och där långtidsarbetslösa kvinnor med utländsk härkomst anställs direkt av bostadsbolaget för att utföra lokalvård och städning av utomhusmiljöer.

I dag arbetar cirka 45 kvinnor inom ramen för projektet och städar bland annat trapphus, tvättstugor och utemiljöer i Fittja, Norsborg, Alby och i delar av Tumba. Senare i mars utökas arbetet till Storvreten, där de ska städa utomhus.

– Kvinnorna är en stor tillgång för Botkyrkabyggen. Det är otroligt roligt att se hur deras självförtroende och kunskap växer. Egen lön, utbildning, gemenskap och träning i det svenska språket är mycket viktigt för jämställdheten och integrationen, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen i en kommentar.

I de områden där Qvinna i Botkyrka städar har hyresgästernas betyg på städningen ökat enligt bostadsbolaget.

– Kvinnorna gör ett fantastiskt arbete och en viktig insats för hyresgästerna och för Botkyrkabyggen som bolag. De bidrar till både högre kvalitet och lägre städkostnader. Visionen att det ska vara 100 kvinnor inom ramen för Qvinna i Botkyrka år 2025 står fast. Vi fortsätter att arbeta strukturerat och med noggranna uppföljningar, säger Susanne Axelsson Heldring.

Allt eftersom avtalstiderna med externa entreprenörer går ut, ser Botkyrkabyggen över möjligheten att ersätta entreprenaden med Qvinna i Botkyrka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.236