23948sdkhjf

Städbolag kan vinna Icas Entreprenörspris

Städbolaget Proffas grundare Keihan Darvishi och Attila Farkas i Västerås är tillsammans med ytterligare fyra företagare och entreprenörer finalister i kategorin Årets lokala hjälte i Icas Entreprenörspris.

Utmärkelsen delas ut för femte året och tilldelas entreprenörer som verkar i Ica-handlarnas anda, och som enligt Ica har gjort Sverige bättre genom sitt företagande.

Keihan Darvishi och Attila Farkas grundade Proffas 2015 och i dag har städbolaget, som erbjuder städtjänster till både privatpersoner och företag, drygt 50 anställda.

– Vi bestämde oss tidigt att vi skulle vara bolaget som ger individen en chans. Ett bolag som enbart kollar på individen och inte en massa papper, säger Keihan Darvishi i en kommentar.

I nomineringstexten står det att läsa ”Det planerade värdetransportrånet var bara en vecka bort när Keihan Darvishi fick reda på att han äntligen hade fått sitt första jobb. Och det var tack vare det han lyckades ändra livsriktning och bli den framgångsrika entreprenör han är idag. 2015 grundade Keihan städbolaget Proffas med vännen Attila Farkas, i hopp om att kunna fånga upp andra som var långt ifrån arbetsmarknaden och erbjuda dem det där viktiga första jobbet”.

– Entreprenörspriset är ett sätt för oss att uppmärksamma personer som verkar i ICA-handlarnas anda – som lägger själ och hjärta i att få sina närområden att blomstra. Det är väldigt roligt att få ta del av deras driv, och se vad ett starkt lokalt engagemang betyder i praktiken, säger Per Strömberg, vd Ica Gruppen, och ordförande för Icas Entreprenörspris jury.

Förutom Proffas är Emma och Sebastian Gröndal, Boden, Tegelbrukets Hantverksmejeri, Marina Evertsson, Tvååker, Strömma Farmlodge, Sara och Anders Wennerström, Slöinge, Solhaga Stenugnsbageri och Philip Fagerberg, Huskvarna, Ride & Develop i kategorin Årets Lokala Hjälte.

Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor vardera och vinnaren utses genom en öppen omröstning på Icas sajt och av en jury bestående av Per Strömberg, vd Ica Gruppen, Anna-Karin Hatt, vd för Lantbrukarnas Riksförbund, Sara Rosengren, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, Sara Wimmercranz, medgrundare till riskkapitalbolaget Backing Minds och känd från SVTs Draknästet samt Lovisa Skoog, Ica-handlare på Ica Nära Djurgårdsgatan.

Röstningen pågår mellan den 15 februari och 17 mars och därefter hålls ett jurymöte och en vinnare utses. 

Läs gärna en längre intervju med Proffas Keihan Darvishi och Attila Farkas från ett tidigare nummer av Rent här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078