23948sdkhjf

Ny styrelseordförande för Miab-koncernen

Tillsättningen kommer efter att Miabs bolag samlas under en styrelse med en gemensam styrelseordförande.

Marina Vahtola har utsetts till ny styrelseordförande för Miab-koncernen.

Hon efterträder Lennart Robertsson och i samband med bytet av styrelseordförande samlas nu bolagen inom koncernen under en gemensam styrelse och styrelseordförande.

”Detta för att ytterligare stärka bolaget framåt och nå ännu fler synergier och utöka effektivitet och produktivitet. De senaste åren visar på fina resultat och Miab fortsätter att stärka sin position i branschen genom nya uppdrag, nyanställningar och förvärv”, uppger bolaget.

– Marina har en mångsidig och omfattande erfarenhet av olika börsbolag och hon har haft uppdrag både som vd och styrelsemedlem. Hennes breda kompetens med spets inom bland annat branding, koncept och försäljning i digitala kanaler ser vi som en väldigt värdefull tillgång för att ytterligare stärka Miabs position framåt. Vi ser även detta som en möjlighet att stärka vårt varumärke ytterligare och är väldigt glada över att välkomna Marina i vår styrelse, säger Marie Nerg, ägare Miab i en kommentar.

Marina Vahtola beskrivs ha en lång, omfattande och framgångsrik karriär inom bland annat internationella kedje- och retailbolag och hon har bland annat arbetat som vd för Bauhaus i Finland och Estland och arbetat för Silja Line. Marina Vahtola har därtill gedigen erfarenhet från styrelseuppdrag i flera finska, svenska och tyska bolag. I majoriteten av uppdragen är hon styrelseordförande.

– Det är en stor ära att få leda detta unika bolag, med dess fina historia och människor. Med tjänster som skapar värde på riktigt för kunderna, fina värderingar och koncept ser jag en enorm potential. Tillsammans med medarbetarna kommer vi att lyfta företaget ytterligare, givetvis med målet att bli ledande i branschen, säger Marina Vahtola i en kommentar.

Familjeägda Miab, grundat 1979, utför professionell städning och arbetsplatsservice och har kunder inom de flesta branscher och verksamheter, bland annat vårdsektorn, skolor, förskolor, kontor, hotell, museer, butiker, gallerior och köpcentrum.

Bolaget har drygt 3 000 medarbetare och koncernen omsätter cirka 1,1 miljard årligen. Miab har huvudkontor i Stockholm och Åbo och därtill  ett flertal lokalkontor i Sverige och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093