23948sdkhjf

Pacson förvärvar Norrpartner

Genom förvärvet stärker Pacson och dess ägare Opti Group sin position som en ledande, rikstäckande leverantör inom förpackningar och förbrukningsmaterial, med en stark lokal närvaro.

Pacson  har varit delägare i Norrpartner  sedan 2006 och förvärvar nu resterande 70 procent av bolaget, som därmed blir ett helägt dotterbolag till Pacson.

De senaste åren har bolaget haft en mycket bra tillväxt och lönsamhetsutveckling. Målet är att fortsätta utveckla Norrpartner som helägd verksamhet och stärka kunderbjudandet ytterligare.

– Förändringen ger oss en stark ägare i PacsOn och jag känner mig trygg med att Norrpartner kommer att fortsätta utvecklas i rätt riktning, säger Michael Högberg, vd och tidigare huvudägare till Norrpartner.

– Tack vare förvärvet kan vi stärka vårt erbjudande till våra kunder, behålla kompetensen i organisationen och samtidigt skapa trygga och spännande utvecklingsmöjligheter för medarbetarna.

Norrpartner har en stark position som grossist inom förpackningar och förnödenheter i Västernorrland, Dalarna, Gävleborg, Jämtland och Härjedalen och är redan idag en integrerad del i Pacsons verksamhet.

– Genom Pacsons delägarskap har vi följt Norrpartners verksamhet på nära håll under många år och är imponerade av vad bolaget och medarbetarna har åstadkommit. Norrpartner är ett fint bolag, vi är mycket glada över förvärvet och ser fram emot att fortsätta vår gemensamma resa, säger Anders Dahl, koncernchef på Pacson.

För Norrpartner fortsätter verksamheten som vanligt och i likhet med alla bolag inom PacsOn sker det med ett stort lokalt ansvar. Michael Högberg kommer att fortsätta i sin nuvarande roll som VD.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156