23948sdkhjf

Ny social klausul när Rosengård Fastighets upphandlar nytt avtal

Bosocialt arbete är en del av fastighetsägarens nya affärsplan.

KS Städ & Fönsterputs som från 1 januari 2022 sköter utemiljön samt städning av merparten av trapphusen i Rosengård Fastighets Törnrosen ska enligt en ny bosocial klausul anställa minst en person som är boende i Rosengård Fastighets AB:s bestånd.

Personens anställning ska påbörjas under första halvåret i år och erbjudas en tjänst omfattande 100 procent med minst 6 månaders provanställning samt möjlighet till förlängning. Rosengård Fastighets AB är behjälplig i sökandet av kandidater men rekryteringsprocessen hanteras i övrigt av entreprenören.

– Genom ett proaktivt bosocialt arbete, som i det här fallet där vi skapar arbetstillfälle och arbetslivserfarenhet för någon eller några av våra hyresgäster, lyfter vi inte bara en individ utan bidrar till att skapa möjligheter och förebilder på området, säger Sofia Wittmann bosocial samordnare på Rosengård Fastighets i en kommentar.

Enligt Jens Ringö, fastighetschef på Rosengård Fastighets, har fastighetsbolaget även tidigare arbetat i olika samverkansformer men den sociala klausulen är den första som står inskriven i ett avtal. Framgent ska entreprenörerna involveras ytterligare i det arbete med social hållbarhet som fastighetsägaren gör.

– KS Städ & Fönsterputs delar samma mål om socialt engagemang, där vi tillsammans med Rosengård Fastighets AB vill ge möjligheten till ökad sysselsättning för de boende i området. Med detta samarbete kan vi erbjuda både anställningar samt praktikplatser till hyresgästerna. Vi har redan påbörjat det bosociala arbetet och ser fram mot att skapa fler möjligheter och förebilder i området säger Sandra Hadi, vd på KS Städ & Fönsterputs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny vd för Städarna i Jönköping
Han blir ny vd för Hako
Essity kvartalsrapport: "Nettoomsättningen ökade kraftigt"
Ny operativ chef hos Lexium
Från Office Management till Happy Boss
Städab i nya händer
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.109