23948sdkhjf

Mobilt i fokus när kommun upphandlar nytt fastighetssystem

Nynäshamns kommun har upphandlat ett nytt fastighetssystem av Pythagoras, en så kallad SaaS-lösning med mobila funktioner, för att hantera avtal, skapa fastighetsregister och förenkla drift och underhåll.

Ambitionen är att det nya systemet, som ska kunna användas av ett obegränsat antal användare, ska underlätta för exempelvis fastighetsskötare och elektriker och att kolla upp saker och ting, hantera och skapa ärenden som att göra felanmälningar direkt på plats i stället för på kontoret vid ett senare tillfälle.

– Det är lätt att röra till det när allt ligger i olika system, säger Sofie Pettersson, systemadministratör på fastighetsavdelningen på Nynäshamns kommun i en kommentar.

– Därför är ett av de viktigaste kraven på det nya fastighetssystem kommunen upphandlat av Pythagoras att det ska vara flexibelt och kunna användas för många olika ändamål – allt ifrån att underlätta felanmälningar till att digitalisera ritningar, säger Sofie Pettersson vidare.

Något som är viktigt för kommunen är att kunna digitalisera ritningar.

– Ritningsdigitalisering gör det lättare för oss att snabbt se exakt vilka resurser som finns på en viss fastighet eller i en viss lokal. Men det gör också att andra inom kommunen själva kan gå in i systemet, till exempel en skola som vill ha en ritning till något. Då kan de själva gå in och ta reda på det de behöver, det förenklar både för oss och för dem, säger Sofie Pettersson.

Bland Pythagoras kunder finns bland andra Örebro universitet, Luleå tekniska universitet, KTH, Imperial College, Lunds universitet, Sandvik, Tetra Pak, Volvo Car Corporation, Equinor, DNB, CGI, AFRY, Sweco, Nacka kommun, Karlstad kommun, Kungsbacka kommun, Trelleborgs kommun, Örebro kommun, Mölndals stad, Region Dalarna, Coor Services och Samhall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08