23948sdkhjf

Procurator har plastbantat rejält på lagret i Jönköping

Byte sträckfilm som är både tunnare och starkare.

Procurator har minskat plastförbrukningen på lagret i Jönköping med 10 ton mindre plast genom att byta sträckfilmsplasten runt lastpallarna.

– Vi har god insyn i vilka möjligheter det finns gällande emballagesidan och miljöpåverkan med tanke på vår sortimentsbredd. Vi såg därför att vi kunde göra något riktigt positivt på vårt lager och bjöd in vår samarbetspartner Trioworld att delta i tester med vår lageravdelning i Jönköping, säger Andreas Ohlsson, Product Manager på Procurator.

Testet genomfördes med bland annat vägning av de båda typerna av sträckfilmerna efter användning. Jämförelser gjordes också av hur mycket film det fanns per rulle, åtgång och antalet pall som förbrukas per år.

Den nya sträckfilmen är enligt Procurator starkare för att den bygger på att den är tillverkad enligt en så kallad COEX flerskiktsteknik som gör den tåligare trots att den blir tunnare.

Sträckfilmsbytet medförde även en förbättrad vidhäftning runt pallen samt färre rullbyten av sträckfilmen. Det medverkar till färre avbrott för personalen och ett effektivare flöde, uppger Procurator.

– Som en spinoff av detta arbete, minskar vi dessutom även på våra transporter med 10 ton och det i sin tur gör att vårt CO2-utsläpp blir mindre så detta är ytterst positivt, säger Jonas Larsson, Quality & Environmental Manager på Procurator i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143