23948sdkhjf

Se till att fira Städarnas dag

Första måndagen i december är som traditionen bjuder en hyllningsdag till städarna. Städbranschen Sverige firade med webbinarie.

För femte året i rad uppmärksammas städarna runt om landet den första måndagen i december, som i år inföll den 6 december. Målet med dagen är att höja statusen på yrket och städbranschen. 

För att högtidlighålla dagen arrangerar  bland andra  Städbranschen Sverige ett gratis webbinar med Mårten Widborg, Marika Krohn och Carina Boman Helgesson.

Marika Krohn, gruppchef Städbranschen Sverige och organisationens enhetschef och styrelsesuppleant Carina Boman Helgessson vill inspirera och prata om städyrket och om hur viktigt det är och bidra till att höja yrkesstatusen, krossa fördomarna och påverka framtiden.

På Städarens dag den 6 december, tar de bland annat upp städhistoria och tidsresan framåt till dagens moderna yrke. "Alla som arbetar med städning skall känna sig värdefulla och viktiga", menar trion i ett pressmeddelande.

Under webbinariet tar Mårten Widborg, ledamot i Städbranschen Sveriges styrelse över Rådet för Golv & Ytskikt, med deltagare på en resa när det gäller golvens historia.

Inspirationen till Städarnas dag kommer från Norge där dagen firas sedan 2002 men ursprunget lär härstamma från Los Angeles där firandet tog sin början efter en händelse 1990 då en fredlig demonstration möttes av polisvåld. Sedan dess firas The International Justice Day for Cleaners.

Dagen firas även i Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064