23948sdkhjf

Kommun satsar på digitalt städverktyg

Lokalvårdare i Lidköping ska testa nytt digitalt verktyg för dokumentation och arbetsuppgifter.

I höstas startade Lidköpings kommun ett nytt projekt för att utveckla och digitalisera lokalvården. Detta för att lokalvårdarna ska se ritningar, förenkla dokumentationen, också för extraarbete, och ge dem bättre översikt över dagens arbetsuppgifter.

– 120 lokalvårdare som arbetar i Lidköpings kommun städar tillsammans 250 000 kvadratmeter i 200 olika fastigheter. En av våra målsättningar är att vara i framkant inom lokalvård i offentlig verksamhet. Under coronapandemin har det blivit än mer påtagligt hur viktig denna funktion är för att hålla en god hygien och kunna använda våra offentliga lokaler. På De la Gardiegymnasiet och Villa Videbeck startar ett pilotprojekt med ett digitalt städverktyg som ska förenkla dokumentationen och kommunikationen för lokalvårdarna. Vi vill också hitta positiva effekter i arbetstid och planering av personal, säger Fredrik Strandrot, enhetschef på Måltid & Lokalvård i Lidköpings kommun.

I veckan monterades de första Ipadsen och det blev dags för lokalvårdarna att för första gången logga in och lära känna systemet.

Projektet ska följas upp, dokumenteras och utvärderas för att se om det når avsedd effekt och om det digitala städverktyget kan implementeras på fler ställen inom kommunen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fyra städbolag får uppdrag av Jernhusen
Trafikförvaltningen förlänger avtal om trygghetsvärdar
Vasakronan förlänger IFM-avtal med Coor
Krönika: Ny rättspraxis om golvpriser
Alberts Städservice i nya händer
Orbotech värvar tio: ”Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel”
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.093