23948sdkhjf

Kommun satsar på digitalt städverktyg

Lokalvårdare i Lidköping ska testa nytt digitalt verktyg för dokumentation och arbetsuppgifter.

I höstas startade Lidköpings kommun ett nytt projekt för att utveckla och digitalisera lokalvården. Detta för att lokalvårdarna ska se ritningar, förenkla dokumentationen, också för extraarbete, och ge dem bättre översikt över dagens arbetsuppgifter.

– 120 lokalvårdare som arbetar i Lidköpings kommun städar tillsammans 250 000 kvadratmeter i 200 olika fastigheter. En av våra målsättningar är att vara i framkant inom lokalvård i offentlig verksamhet. Under coronapandemin har det blivit än mer påtagligt hur viktig denna funktion är för att hålla en god hygien och kunna använda våra offentliga lokaler. På De la Gardiegymnasiet och Villa Videbeck startar ett pilotprojekt med ett digitalt städverktyg som ska förenkla dokumentationen och kommunikationen för lokalvårdarna. Vi vill också hitta positiva effekter i arbetstid och planering av personal, säger Fredrik Strandrot, enhetschef på Måltid & Lokalvård i Lidköpings kommun.

I veckan monterades de första Ipadsen och det blev dags för lokalvårdarna att för första gången logga in och lära känna systemet.

Projektet ska följas upp, dokumenteras och utvärderas för att se om det når avsedd effekt och om det digitala städverktyget kan implementeras på fler ställen inom kommunen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Blir vd för Miab Gruppen
”Framtiden överraskar alltid. Vinnaren är den som snabbt kan tolka, förstå och handla”
”Vi är viktig kugge när en ny vardag på arbetsplatsen ska formas”
Krönika: Konsten att vinna i domstol
Glöm inte att fira Städarens dag
Swatab förvärvas av Sandberg Development – blir helägt dotterbolag
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094