23948sdkhjf

Nu är Coors förvärv av Inspira i hamn

Det var den 8 november som Coor meddelade att facility management-jätten tecknat avtal om förvärv av Inspira. Affären har nu granskats och godkänts av konkurrensmyndigheten och transaktionen genomfördes per den 1 december 2021.

– Förvärvet passar väl in i Coors nordiska tillväxtstrategi och ger oss ökad geografisk täckning i mellersta Sverige och öppnar för väsentliga synergieffekter, säger AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef Coor, i en kommentar.

I en tidigare intervju med Rent meddelade vd och koncernchef AnnaCarin Grandin att förvärvet finansieras helt inom ramen för Coors existerande finansiering. 

– Vi har ett bra kassaflöde och en stark balansräkning vilket gör det möjligt att köpa bolag och växa genom förvärv, även om vi framförallt har som mål att växa organiskt. Förvärvet är vårt tredje i år och ligger väl i linje med vår tillväxtstrategi, säger AnnaCarin Grandin.

Nu ska Inspira integreras i Coor och på sikt försvinner det tidigare verksamhetsnamnet.

– Det finns ett stort och fint värde i bolagsnamnet Inspira och vi har ingen definitiv tidsplan när vi byter namn på bolaget och på arbetskläderna, sa AnnaCarin Grandin till Rent i samband med att förvärvsplanerna avslöjades.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36