23948sdkhjf

Städbranschen Sverige lanserar ny kvalitetssymbol

Ny auktorisationsmodell och kvalitetssymbol ska syfta till att lyfta fram rättvisa leverantörer av tjänster, produkter och kompetens och samtidigt validera verksamheter för inköparen/upphandlarens urval.

Städbranschen Sverige lanserar en modell för att auktorisera verksamheter inom branschen och den nya initiativet är tänkt att fungera till alla olika typer av verksamheter, såväl stora som små, men också verksamheter inom specialområden i branschen på flera nivåer.

”Avsikten är att med en ny kvalitetsymbol synliggöra rättvisa leverantörer av tjänster, produkter eller kompetens och samtidigt validera verksamheter för inköparen/upphandlarens urval”, skriver Städbranschen Sverige i ett pressmeddelande.

– Medarbetaren i fokus för ett Rent och Hållbart Sverige är något många efterfrågat, säger Matthias Lindholm, ordförande i Städbranschen Sverige.

– Initiativet har värkts fram under flera år och man har kontaktats av både stora och små verksamheter från olika delar av städbranschen, det är uppenbart att det finns ett tydligt intresse av ett nytt initiativ för auktorisation och branschsamverkan, säger Matthias Lindholm vidare.

Det nya initiativet utgår från ”både hårda och mjuka värderingar, från ansökan, kontroll och till auktorisering”, uppger branschorganisationen och för att säkerställa neutralitet och opartiskhet har Städbranschen Sverige Auktorisation valt att ge uppdraget att kontrollera verksamheter till en tredje part, Ensucon, som ska ha hög kunskap och erfarenhet på området.

Auktorisationen, kvalitetssymbolen och initiativet presenterades på Clean & Facility 2021 som ägde rum på Kistamässan den 16 till 17 november.

Mät- och utvecklingspunkter utgår utifrån hur välmående företaget är i avseende bland annat av ekonomi, ledning och företagsvärderingar därtill fästs stor vikt vid personalfrågor, kompetens och kvalité.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142