23948sdkhjf

Elis hållbarhetschef nominerad till utmärkelse

Lina K Wiles, hållbarhetschef hos Elis sedan december 2018, är en av fyra finalister till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2021 som delas ut av tidningen Aktuell Hållbarhet. Vinnaren av priset, som delats ut varje år sedan 2014, koras den 3 februari nästa år.

Förutom Lina K Wiles är även Andreas Follér, Scania Group, Åsa Domeij, Axfood, samt Lingyi Lu, Söderberg & Partners finalister. Utmärkelsen delas ut i samarbete med chefsorganisationen Ledarna.

– Min övertygelse är att företag kan och ska bygga sin framgång på att göra gott. Gott för människor, samhällen och planeten. Det är näringslivet som rymmer den största kraften och potentialen för omställningen till ett hållbart och cirkulärt samhälle. Rollen som hållbarhetschef är därför både en fantastisk möjlighet och utmaning, säger Lina K Wiles, hållbarhetschef på Elis Sverige i en kommentar.

Elis är leverantör av hyrtjänster av textil- och hygienprodukter. Lina K Wiles har en lång bakgrund som bland annat strateg och konsult inom hållbarhetsområdet och har även en doktorsgrad i ekologi från Lunds universitet. Hon har tidigare bland annat arbetat med hållbarhetsfrågor på Tetra Pak för Norden. Sedan i somras är Lina K Wiles även ordförande för expertgruppen för normskifte till cirkulär ekonomi under regeringsuppdraget Delegationen för cirkulär ekonomi.

Vinnaren utses enligt fyra övergripande kriterier: Åstadkommen affärsnytta, åstadkommen hållbarhetsnytta, ledarskap samt innovation och nytänkande.

Vinnaren utses i början av 2022 och priset delas ut i samarbete med Ledarna, Sveriges chefsorganisation.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny vd för Städarna i Jönköping
Han blir ny vd för Hako
Essity kvartalsrapport: "Nettoomsättningen ökade kraftigt"
Ny operativ chef hos Lexium
Från Office Management till Happy Boss
Städab i nya händer
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.078