23948sdkhjf

Homemaid fortsätter gå starkt

Efterfrågan på löpande abonnemangstäd ökar.

Hemtjänsteföretaget Homemaid, noterat på Spotlight, redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet på 5,5 miljoner kronor (5,4).

Nettoomsättningen uppgick till 78,4 miljoner kronor mot 60,0 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

"Efterfrågan på engångsuppdrag har varit fortsatt hög och i takt med att smittspridningen av covid-19 har minskat så har efterfrågan på löpande abonnemangstäd ökat. Vi går därför ur kvartalet med tilltagande tillväxt och tillförsikt inför resten av året", skriver Stefan Högkvist, vd, i rapporten.

Under kvartalet, den 1 september, tecknade Homemaid avtal om att förvärva 80 procent av aktierna i KS Städ & Fönsterputs Almvik AB.

”Det löpande förbättringsarbete som pågår inom HomeMaid ger positiv effekt. För att kunna hantera tillväxten med bibehållen hög kvalitet har organisationen förstärkts med utökning av tjänstemän på valda kontor. Detta har tillfälligt ökat kostnadsandelen i relation till omsättningen. Ambitionen är att säkerställa att vi har rätt förutsättningar att växa med kvalitet och nyckeltalen kommer att återställas under hösten”, skriver Stefan Högkvist vidare.

I Topstäd har rekryteringen av ny vd slutförts och Niklas Ekstrand kliver på som ny vd 1 januari 2022. Arbetet med överlämning från tidigare ägare är i full gång och går enligt plan, heter det i rapporten.

Förutom ny HR-chef, som kommunicerats tidigare så utökas ledningsgruppen ytterligare med rollen kommersiell chef. Till den posten har Karin Dellback rekryterats. Hon tillträder i december och kommer närmast från rollen som general manager för Stadiums team sales verksamhet och har innan det bland annat arbetat som försäljningschef på SATS Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172