23948sdkhjf

Det här händer på Clean & Facility

Den 16-17 november får branschen äntligen möjlighet att mötas, inspireras, göra affärer och knyta nya kontakter. Rent tog pulsen på mässgeneralen Birgitta Tängnander tre veckor innan Clean & Facility öppnar på Kistamässan.

Hur har responsen varit?
– Det gensvar som jag fått, framför allt efter sommaren, har varit fantastiskt. Det har ju varit osäkra tider för både arrangörer, utställare och besökare i och med att man inte visste hur det skulle bli med restriktionerna. Statistiken över anmälda besökare visar att vi redan nu ligger i paritet med 2018, när vi genomförde den senaste mässan i Kista. Alla är väldigt motiverade att mötas och det har hänt oerhört mycket i branschen sedan pandemin kom, med nya produkter och nya behov.

Hur ser det ut på utställarsidan?
– Det är ett fåtal färre än för tre år sedan. För några företag blev det för kort varsel när restriktionerna väl släpptes, vilket jag har full förståelse för. Vi har å andra sidan flera nya företag, bland annat polska Woba, som nu lanseras på svenska marknaden.

Vilka är dina bästa tips till utställarna?
– Tänk på att bjuda in i era egna nätverk och förboka möten. Passa också på att utnyttja hela dagen den 15 november för att göra ordning i montern så ni har möjlighet att finjustera och komplettera. Och att se till att de som ska jobba i montern är väl informerade om alla detaljer. Ibland är det olika personer som beställer mässdeltagandet än som står i montern, då kan det vara lätt hänt att man missar något i den interna kommunikationen.

Och för besökarna?
– Föranmäl dig på cleanmassan.se och printa ut och ta med din inträdesbiljett. Om du planerar ditt besök noga får du ut maximalt av tiden. Förboka gärna möten men avsätt också tid för att upptäcka nya leverantörer och lyssna på några av våra drop-in-seminarier.

Utöver montrar, vad hittar jag på mässan?
– Vi har en Prova-på-yta där du kan testköra maskiner, något som jag varmt rekommenderar. Jag har själv provat och kan garantera att det är en helt annan sak att köra än att stå bredvid. Vi har också en yta för drop-in-seminarium med intressanta talare och en scen där landets skickligaste fönsterputsare gör upp om SM-titeln. Och förstås prisutdelningen i Clean Bright Awards på tisdag. Självklart finns också både kafé och lunchrestaurang så att man kan fylla på med energi.

Finns det några direktiv kopplat till covid-19?
– Vi följer myndigheternas rekommendationer. Det viktigaste är att inte komma till mässan om man känner sig sjuk och tänka på handhygienen.

Vad ser du själv mest fram emot?
– Framför allt att få träffa alla i branschen igen! Och det ska bli jätteroligt att få dela ut priser i Clean Bright Awards och se de duktiga fönsterputsarna som gör upp om SM-titeln. Jag vill också passa på att hälsa er alla varmt välkomna till Clean och Facility

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078