23948sdkhjf

Hightech-tyg på flyget håller bakterierna borta

Franska Safran SA, som är världens näst största leverantör av utrustning för flygplan, håller på att utveckla textilier som innehåller bakterie- och virusavstötande biocider. Tanken är att materialet ska användas för flygplansstolar och därmed minska städtiden av kabinerna.

Safran utvärderar också desinfektionssprayer, som ska skydda mot bakterier och virus i upp till ett år, för befintliga flygsäten.

Ställtiden för flygplan är oerhört kostsam och med skärpta hygienkrav under pandemin har tidsåtgången för städning ökat.

– Ett plan som före pandemin klarade åtta dagliga turer på en given rutt kan bara göra sex nu på grund av tidsödade desinfektionsprocedurer, säger Quentin Munier, strategi- och innovationsansvarig hos Safran Seats, till European Cleaning Journal.

IATA, International Air Transport Association, har publicerat ett utförligt dokument om hur flygplanskabiner ska rengöras, med rekommendationer som inkluderar grundlig städning och desinfektionav säten, bälten och bältesspännen mellan flighter. Synliga fläckar ska antingen  tas bort från stolsklädseln, och om inte det går, ska hela klädseln bytas ut.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny vd för Städarna i Jönköping
Han blir ny vd för Hako
Essity kvartalsrapport: "Nettoomsättningen ökade kraftigt"
Ny operativ chef hos Lexium
Från Office Management till Happy Boss
Städab i nya händer
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.239