23948sdkhjf

CBA 2021: Finalisterna till Årets Glansföretag

Finalisterna till Årets Glansföretag är utsedda. På Clean & Facility 16 november får vi veta vem som vinner titeln; SmartaVal, ISS Facility Services eller Kundpartner Syd.

Kategorikriterier: Glansföretag är ett företag som satsar på att stärka både varumärket och sitt arbetsgivarrenommé där framsynt personalpolitik kombineras med affärsutveckling och kundfokus. Vinnaren symboliserar branschens framtidstro som attraherar kunder och medarbetare.

SmartaVal

Juryns motivering: SmartaVal finns för att genom hushållsnära tjänster, med människan i fokus, skapa en hållbar vardag. Det ska vara kul att gå till jobbet och det ska vara skönt att komma hem, helt enkelt.

SmartaVal är en positiv kraft för våra kunder, anställda och samhället i stort. Vår ambition är att påverka branschen och hela samhället i en positiv riktning och samtidigt ge bättre förutsättningar att komma in i samhället, integreras och skapa värdiga arbetsvillkor för våra anställda. Vi har lyckats att certifiera oss som Great Place to Work.

Det ingår i vårt uppdrag att tillsammans med kunder och anställda skapa ett samhälle där vi alla gör medvetna val för att leva en hållbar vardag och bidra till en hållbar värld. En del i det arbetet är att förbättra villkoren för anställda genom att följa kollektivavtal, erbjuda förmåner och stödja personlig utveckling, samt ge vår syn på politiska förslag och driva frågor som är viktiga för våra anställda och städbranschen i stort.

Det handlar också om vårt engagemang i det lokala samhället, att spegla samhällets mångfald och att bidra till att skapa trygghet.

ISS Facility Services

Juryns motivering: ISS har en framsynt personalpolitik kombinerad med affärsutveckling och kundfokus. I december 2020 lanserades en ny global strategi, OneISS som ska göra ISS starkare, enklare, närmare och stärka dess ledande position.

ISS är en global aktör med över 400 000 medarbetare från olika bakgrunder och kulturer. Alla medarbetare tar med sig sina erfarenheter för att skapa platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro för kunder och medarbetare. ISS tror på kraften hos alla medarbetare, där alla människor har samma rättigheter och möjligheter till ett bra och framgångsrikt liv. ISS strävar efter att skapa en inkluderande arbetsplats där alla känner sig värdefulla, engagerade och respekterade och uppleverer att de blir rättvist likabehandlade. Med data, erfarenheter och kunskap utvecklar ISS nya strategier samt innovativa och hållbara lösningar.

Under pandemin har ISS bidragit till att minska smittspridningen. Vi har gett våra kunder råd och stöttat dem i tuffa tider. Framtidens arbetsplatser ska fungera, inspirera och ge tillbaka till dom anställda. Vårt kvalitetsfokus innefattar alla delar av leveransen.

Kundpartner Syd

Juryns motivering: Kundpartner Syd har på fem år växt från två till 78 miljoner kronor i omsättning. Månadsomsättningen i maj 2021, på cirka 8,5 miljoner, visar att tillväxten håller i sig. Tillväxten har varit organisk och med lönsamhet. Kundpartner har inga offentliga anbud och lägger inte offert/anbud där det är lägsta pris som urval. Personalen trivs och det är mycket låg sjukfrånvaro och personalomsättning.

Kundpartner har ett lokalt löneavtal med individuell och prestationsbaserad lönesättning som sporrar personalen till att utvecklas och ökar kundnyttan. All personal har personliga målsättningar och alla arbetslag sätter gemensamma mål för året, som följs upp på arbetsplatsträffar.

Vi ligger långt fram i teknisk utveckling. Vi städar med robotar, rent vatten, bakterier och har en generellt hög mekanisering i verksamheten. Eftersom vi kan mäta mikropartiklar i luften i realtid kan vi anpassa städningen så att antalet mikropartiklar minimeras så mycket som möjligt. Kunderna får löpande statistik hur kvaliteten är på deras inomhusluft. Kundpartner, som är miljöcertifierat enligt 14001, levererar en hög kvalitet och har digital kvalitetsuppföljning där kunderna informeras löpande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079