23948sdkhjf

De kan bli Årets städföretag

Den 21 oktober utses Årets städföretag, ett gemensamt initiativ av Almega, Kommunal och Fastighets.

För att kvalificera sig till utmärkelsen måste företaget till att börja med vara ett Auktoriserat Städföretag av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Städbolaget ska vara ett stort föredöme i branschen och bedöms efter en rad kriterier som arbetsmiljö- och miljöarbete, kvalitet och kompetensutbildning av personalen, välordnad och god ekonomi, goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt.

Av 18 nominerade har i år tre finalister utsetts. Några företag föll ifrån för att de visat sig inte hålla måtten när lokala företrädare för Fastighets och Kommunal kontrollerat dem, men de flesta som missar nålsögat är helt enkelt inte auktoriserade.

– Det har varit ett spännande arbete att gå igenom nomineringarna. Priset är viktigt, inte minst för att det är arbetsmarknadens parter tillsammans som står bakom priset, säger Magnus Pettersson, ordförande i Fastighets.

Det här är fjärde året som Årets städföretag utses. 2018 vann Norrlands Miljövård, 2019 Sesab Sverige och coronaåret 2020 gick priset till ”alla Sveriges städare”.

Följande företag är finalister till Årets städföretag 2021:

Skaraborgs Städ

Skaraborgs städ grundades i början av 1970-talet av Jakob Pethrus och var då inriktat på fönsterputs. Idag drivs Skaraborgs städ av tredje generationen i samma familj, har över 700 anställda och en mängd lokalkontor i västra Götaland, Småland och Värmland.

Småländska Städ

I 60 år har Smålands Städ gjort rent hus i Småland. Företaget grundades av Gunnar Gustavsson 1961och köptes 2006 av Ulf Gidhammar och hans dotter Eva Qvarnström som också är vd. 2013 förvärvades Janne Putsare i Sävsjö, 2015 JW städ i Tranås och 2016 Städkraft i Växjö.

Crenovagruppen

Crenovagruppens grundare, Kadim Akca, kom till Sverige från Turkiet som 19-åring 1970 i jakt på arbete och äventyr. Redan 1973 startade han sitt första företag, Apladalens Städ och har sedan dess köpt, drivit och sålt ett 40-tal bolag och skrivit boken "Tänk som en turk om du vill lyckas i Sverige". 1998 grundades Crenovagruppen som idag har ett 70-talet anställda inom renhållning, fastighet- och trädgårdstjänster. Sedan 2015 är Kadim Akcas dotter Osanna Akca vd. Huvudkontoret ligger i Värnamo.

Läs också: Årets finalister i Clean Bright Awards 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126