23948sdkhjf

Långvarig barriär mot virus

Inga nanopartiklar eller aggressiva kemikalier. Citrox desinfektionsmedel, som nyligen lanserats på den svenska marknaden, består enbart av naturliga aktiva ingredienser.

Det brittiska företagets patenterade bioflavonoidförening (BCL) kombinerar kiseldioxid med citroxsyror. Bioflavonoiden extraheras från omogna bittra apelsiner genom en speciell extraktions- och filtreringsprocess och kombineras sedan med ett antal fruktsyror.

– Citrox är helt naturbaserat och innehåller inte nanopartiklar, det är något som har varit helt avgörande för våra svenska företagskunder, säger Sigurd Andersen, som är försäljningsansvarig hos den svenska återförsäljaren Altered.

De flesta rengöringsmedel är effektiva på att döda bakterier och virus, inklusive covid-19. Så länge ytan är våt. När desinfektionsmedlet torkas bort eller torkar, dödar det inte längre patogener. Så snart någon nyser, hostar eller rör vid ytan så kontamineras ytan igen, vilket skapar risk för korskontaminering.

Citrox fungerar som en mikroskopisk barriär på behandlade ytor och dödar under sex månader 99,99 procent av mögel, svamp, bakterier och virus inom en minut från kontakt. Produkten sprayas på kontaktytor som handtag, hissknappar, räcken, kundvagnar, kranar, touchskärmar, säten och andra ytor som ofta berörs. Under de sex månader som den mikroskopiska barriären är aktiv städar man som vanligt, med vanliga städmedel. 

Citrox finns i tre olika produkter, spray för hårda ytor respektive textilier samt wipes. Servetterna ger samma skydd som sprayen och är tänkta för personligt bruk, för den som jobbar på distans eller i hemmet och föremål som datorer, nycklar, kreditkort. Dessutom finns handgel och ytrengöring i sortimentet.

Citrox har genomgått omfattande tester under 20 års produktutveckling och har en rad certifikat som bevisar effektiviteten. Bland kunderna finns företag som Amazon, Vodafone, Marks&Spencer och Heathrow.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fyra städbolag får uppdrag av Jernhusen
Trafikförvaltningen förlänger avtal om trygghetsvärdar
Vasakronan förlänger IFM-avtal med Coor
Krönika: Ny rättspraxis om golvpriser
Alberts Städservice i nya händer
Orbotech värvar tio: ”Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel”
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094