23948sdkhjf

Växtvärk hos Veteranpoolen

Efterfrågan på Veteranpoolens tjänster har skjutit i taket. De kommande kvartalen räknar bemanningsföretaget med att anställda 2 500 pensionärer.

Veteranpoolens delårsrapport för andra kvartalet 2021 visar på en nettoomsättning på 114 miljoner kronor, att jämföra med 86,2 miljoner under samma period förra året. Rörelseresultatet uppgick till 13,7 miljoner, en ökning med 2,2 miljoner mot Q2 2020. Resultat efter skatt landade på 10,8 miljoner (9,0).

Att marginalen sjunkit något beror enligt rapporten på bland annat ökade satsningar, samt en viss positiv påverkan av regeringens stödpaket under jämförelseperioden. Framför allt har efterfrågan från privatkunder ökat under perioden.

”Nätverkets lokalkontor genomförde fler altanbyggen och fasadmålningar än någonsin tidigare. Även inom trädgårdstjänster ökade antalet uppdrag samtidigt som fler och fler kunder kom tillbaka och köpte tjänster i hemmet”, skriver Mats Claesson i delårsrapporten.

Kompetenser som efterfrågas från privatkunderna är bland annat snickare, målare, trädgårdsmästare, trädbeskärare och städare. Företagskunderna söker främst redovisare, löneadministratörer, chaufförer och fastighetsskötare.

Läs också: Veterankraft rekryterar

Uppgifterna i rapporten bekräftas också från flera lokalkontor. Veteranpoolen i Värmland har idag 170 anställda och rekryterar för fullt. Innan året är slut ska 50 personer vara anställda. Efterfrågan från kunderna har ökat med 40-50 procent jämfört med förra året.

– Det finns stor efterfrågan för vissa typer av tjänster, som målare, snickare, trädgårdsarbetare, fastighetsskötsel och städare. Utmaningen är att hitta personer, säger Joel Hassel, franchisetagare på Veteranpoolen i Värmland, till Värmlands Folkblad. 

Även Veteranpoolen i Växsjö ser motsvarande ökad efterfrågan och rekryterar ett 50-tal personer.

– Det är ett enormt tryck just nu, både på hem- och trädgårdstjänster och hantverk. Det är många som har dragit igång hemmaprojekt under pandemin, och för de uppdragen är våra erfarna hantverkare väldigt populära, säger Mikael Bohlin och Belinda Hägervik, franchisetagare på Veteranpoolen i Växjö till vxonews.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081