23948sdkhjf

En svensk innovation som förändrar kriget mot virus och bakterier

En alkoholfri hand- och ytdesinfektion med överlägsen effekt, långvarigt aktivt skydd och som är skonsam mot huden och alla material. Det låter osannolikt men är helt sant och det är Amabilia Medical som är nordisk distributör för denna helsvenska innovation.

Det svenska företaget Hygiene Of Sweden har tagit fram en fantastisk innovation, Biopolymer Plus, en alkoholfri hand- och ytdesinfektion som ger sig på både bakterier och virus med full kraft.
Biopolymer Plus desinfektion är framtagen inom svensk biovetenskap. Den är kliniskt och dermatologiskt testad och det har visat sig att den tar bort hela 99,999 procent av alla bakterier och är bevisat högeffektiv mot virus som till exempel coronavirus, norovirus (vinterkräksjuka) och E coli.
Amabilia Medicals produktchef Christian Hoffmann pekar också på att en stor fördel är den långvariga effekten:
– Biopolymer Plus ytdesinfektion förblir aktiv på ytor och material. Den avdunstar inte som alkohol. Kliniska studier av bland annat Rise, Research Institute of Sweden, visar 99,999 procents effekt fortfarande efter 24 timmar, och 99,9 procents effekt till och med efter 30 dagar.

Hudvänlig och luktfri

Christian Hoffmann menar vidare att den är säker för alla typer av material.
– Biopolymer Plus kan användas på touchscreens, känslig utrustning, mjuka tyger och alla andra material. Den är dessutom säker för användaren, då den är hudvänlig och luktfri samt ofarlig att inandas. Lätt att applicera med trasa, sprej eller bio-fogger. Den unika Biopolymer Plus-formulan finns även som handdesinfektion med precis samma höga 99,999-procentiga effektivitet mot bakterier och virus som ytdesinfektionen, och är långt överlägsen all handsprit.
– Handesinfektionen är PH-anpassad för hud och innehåller dessutom aloe vera och vitamin B5 för mjukgörande och återfuktande effekt, understryker Christian Hoffmann. Biopolymer Plus har en bevisat långvarig aktiv effekt, till skillnad från handsprit som avdunstar på några sekunder. Den är snabb­torkande, ej klibbig och har en neutral doft.
Andra alkoholfria desinfektionsprodukter, som till exempel hypoklorsyra, innehåller halogener som är oxiderande och instabila och har ingen effekt efter att de torkat in. De har kort hållbarhet och är oftast aggressiva mot olika material.

Stabil partner

Amabilia Medical erbjuder flera typer av automatiska dispensers för alkoholfri Biopolymer Plus handskum, helt beröringsfria. De är perfekta för till exempel kontor, butiker, receptioner, fikarum, personal- och kundtoaletter. Jonas Dahlgren, vd för Amabilia Medical, berättar hur man kom i kontakt med Hygiene of Sweden och blev distributör för deras produkter:
Hygiene of Sweden såg att vi var ett snabbt växande bolag och leverantör för den nordiska PPE-marknaden. Som nordisk distributör för INTCO Medical, världens största tillverkare av engångshandskar och munskydd, visste Hygiene of Sweden att vi var en trygg och stabil partner att lita på.  

Biofogger Gun

Bio-fogging är det snabba och smidiga sättet att effektivt desinficera stora och komplicerade ytor. Amabilia Medical erbjuder den praktiska Biofogger Gun som avger en fin dimma som eliminerar bakterier och virus från områden som inte är lämpliga för konventionell rengöring. Som väggar, tak, mattor, mjuka tyger, känslig utrustning samt ytor och områden som ofta är svåra att komma åt. Biofogger Gun är enkel att använda och kan effektivt desinficera ett rum i normal storlek på 60 sekunder.

Perfekt för butiker, kontor, restauranger, hotell, gym, skolor, kollektivtrafik, offentliga miljöer.

Testa på plats

 Se videon om Biofogger Gun med alkoholfri Biopolymer Plus, desinfektionen som snabbt och kostnadseffektivt eliminerar 99,999 procent av alla bakterier och virus med aktiv långvarig effekt: https://youtu.be/QwhRZPIkRdU

 Besök Amabilia Medical i monter B:12 på Clean & Facilitymässan på Kistamässan den 16-17 november, för en live-demonstration av de unika alkoholfria desinfektionsprodukterna Biopolymer Plus.

Kontakta Amabilia Medical på 031-755 21 00 eller sales@amabiliamedical.com

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08