23948sdkhjf

Äldreboenden i Borås brister i vårdhygienkrav

Borås äldreboenden genomgår en granskning av miljön sedan i våras. Enligt preliminära rapporter lever verksamheten inte upp till alla nuvarande krav på vårdhygienisk miljö, det framgår i vård- och äldrenämndens handlingar, skriver Borås Tidning. Rapporten lyfter fram att bristande hygienåtgärder i äldreomsorgen kan påverka smittspridningen.

Tidningen rapporterar vidare att rutinerna ska ses över under hösten. Bland annat ska frekvensen på städningen och att den utförs på samma sätt överallt säkerställas.

Även tvätthanteringen lyfts. Vård- och äldrenämnden skriver:

"Att 40 procent av tvätten sker ute i verksamheten bedöms som en riskfaktor och behöver åtgärdas så fort som möjligt. Viktigt är att legitimerad personal, utbildade undersköterskor eller vårdbiträden behövs för vård och omsorgsarbete. De ska inte hantera tvätt av arbetskläder”.

– Det är viktigt för verksamheten att få en lösning och att personalen får jobba med vård och omsorg i första hand. Pandemin har uppmärksammat hur viktigt det är att vi har en bra organisation för arbetskläder. Det finns väldigt stränga regler kring hur de ska hanteras, säger Maria Jonsson, chef för vård- och äldreförvaltningen i Borås, till Borås Tidning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078